Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemiri u ukrajini

Krvave glave na Majdanu, granatirana bolnica u Donjecku

Ukrajina,Majdan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
07.08.2014.
u 15:55

Prosvjednici su ponovno zapalili gume, a nakon što se crni, gusti dim počeo širiti trgom, pojavili su se naoružani interventni policajci.

Niti današnji dan nije prošao mirno u Ukrajini. Dok je u granatiranju bolnice u Donjecku ubijena jedna, a ranjene dvije osobe, nakon višemjesečnog zatišja, ponovno su izbile borbe između prosvjednika na kijevskom trgu Majdanu i policije.

Ukrajinci zauzimaju grad

Ukrajinske snage odlučne su u zauzimanju Donjecka, grada koji je središe proruskih snaga u istočnom dijelu Ukrajine. Jučer su prvi put izvršile zračni napad u blizini gradskog centra. Ondje su u granatiranju poginula tri civila dok ih je pet ranjeno. Oštećenja su prijavljena u tri gradska kvarta uključujući i predgrađe iz kojeg nema dojava o žrtvama.

Krvavi Majdan

Napeto je bilo i na glavnom kijevskom trgu Majdanu gdje su se danas preostali prosvjednici sukobili s komunalcima nakon što su odbili demontirati šatore i napustiti mjesto najvećih prosvjeda u zemlji kojima je u veljači svrgnut predsjednik Viktor Janukovič, piše RT.

Prosvjednici su ponovno zapalili gume, a nakon što se crni, gusti dim počeo širiti trgom, pojavili su se naoružani interventni policajci. Prosvjednici su ih dočekali u maskiranim uniformama, s bocama, ciglama i molotovljevim koktelima u rukama. Počeli su gađati i njih i radnike. Sukob je potrajao neko vrijeme, a onda se policija povukla.

>>Ukrajinske snage iz zraka napale Donjeck

>>Promatrači započeli s potragom za tijelima žrtava u Ukrajini

Komentara 28

OD
oltar domovine
16:57 07.08.2014.

a kaj ovaj putin radi? cak je i do majdana stigel!

IV
ivos
16:16 07.08.2014.

Američka demokracija na djelu

Avatar superhik74
superhik74
17:01 07.08.2014.

Ovo je tek pocetak, gradjani su tek sada poceli shvacati da su prevareni i izigrani od ekipe koja ih je iskoristila. Teski dani tek dolaze. Biti ce jos gore. Jedva cekam izvjestaj Jen Psaki glasnogovornice State Departmenta da "osudi" (ha,a, ha, ha...mos se mislit) novu vlast zbog upotrebe sile prema mirnim prosvjednicima na Majdanu. Usput ce osuditi i bombardiranje bolnice u Donjecku, vjerojatno kako je "osidila" i granatiranje 10 (neke UN-ove) bolnica u Gazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije