Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE KUPA

Hajduk pobjedom 3:1 protiv Rijeke osvojio prvi trofej u posljednjih devet godina!

Hajduk pobjedom 3:1 protiv Rijeke osvojio prvi trofej u posljednjih devet godina!
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
26.05.2022. u 21:00

Nogometaši Hajduka pobjednici su 31. izdanja hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su u finalnom susretu na Poljudu pobijedili Rijeku 3:1. Bilo je to sjajno finale i potpuno zaslužena pobjeda splitskog sastava.

Rijeka je povela u 13. minuti golom Josipa Drmića, izjednačio je Ferro u 24. minuti, a rezultat je okrenuo Dario Melnjak u 36. minuti. Od 41. minute Rijeka je igrala s igračem manje nakon što je isključen Hrvoje Smolčić. U nastavku susreta Melnjak je svojim drugim golom u 56. minuti postavio konačnih 3:1.

Hajduku je to sedmi trijumf u Kupu, a posljednji put Splićani su slavili 2013. Rijeka je pak u svom osmom finalu upisala drugi poraz.

Bio je to i drugi "jadranski derbi" u finalima hrvatskog Kupa, prije 17 godina, kada su se još igrale dvije utakmice u finalu, Rijeka je na Kantridi slavila 2:1, a potom na Poljudu pobijedila sa 1:0 osvojivši Kup.

Rijeka je na putu do finala izbacila Dinamo i Osijek, međutim na punom Poljud nije uspjela srušiti i Hajduk. Premda je povela u 13. minuti. Hajduk je uspio preokrenuti rezultat i nakon devet godina donijeti jrdan trofej na Poljud.

Hajduk je bolje ušao u susret i prvi je zaprijetio. U devetoj minuti je Marko Livaja ubacio iz slobodnog udarca, a Dario Melnjak glavom prebacio vrata. No, samo četiri minute kasnije gosti su poveli. Bila je to brza kontra Riječana, Jorge Obregon je sjajnim proigravanjem izbacio Josipa Drmića jedan na jedan s Lovrom Kalinićem, a švicarski reprezentativac sigurno zabio za 1:0.

26.05.2022., Split -Finale Hrvatskog nogometnog kupa HNK Hajduk - HNK Rijeka Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Nakon primljenog gola, Hajduk je podigao ritam igre i u 24. minuti stigao do izjednačenja. Emir Sahiti je ubacio iz kornera, Ferro je nadskočio Hrvoja Smolčića i glavom sjajno pogodio pored nemoćnog Nediljka Labrovića za 1:1.

U 33. minuti Melnjak je mogao okrenuti rezultat, no Prince Ampem je spasio izbacivši u korner. Tri minute kasnije Melnjak nije promašio. Sahiti je ubacio iz slobodnog udarca, Livaja je sjajno primio loptu prsima i vratio ju pred gol do Melnjaka koji je pogodio za 2:1.

Novi "vjetar u leđa" Hajduku je stigao u 41. minuti kada je gostujući kapetan Smolčić isključen zbog drugog žutog kartona. Prvog je zaradio u 27. minuti zbog prigovora, a drugog zbog povlačenja Livaje.

Hajduk je na otvaranju drugog poluvremena zabio i treći gol i praktički riješio pitanje pobjednika. Lindon Selahi je "poklonio" loptu Melnjaku koji je iskoristio zicer postigavši svoj drugi gol na utakmici. Zanimlivo, Melnjak je dva gola zabio i u  polufinalu u pobjedi 2:1 protiv Gorice.

U 68. minuti nakon još jedne pogreške gostujuće obrane pogodak je mogao zabiti i Livaja, no Labrović se istaknuo sjajnom obranom. Dvije minute kasnije Livaja je imao još jedan zicer, no ovoga puta je prebacio vrata. Prvi napadač Hajduka je zaprijetio i u 74. minuti, no vratar Rijeke je još jednom odlično reagirao.

U 79. minuti igrač utakmice Melnjak je mogao do "hat-tricka", primio je precizan pas u šesnaestercu, ali je pucao pored gola.

Najbolju priliku u nastavku Rijeka je imala u 81. minuti, no Drmić je pucao preko gola.

Nažalost, u 88. minuti je došlo do kraćeg prekida utakmice nakon što je s nekoliko baklji sa tribine s navijačima Rijeke poletjelo prema VIP loži. Srećom, policija je brzo smirila situaciju, pa je utakmica nastavljena.

>>> Pogledajte atmosferu u Splitu uoči finala Kupa

Komentara 79

BI
billynik
19:44 26.05.2022.

Ako bude trebalo biće još crveni ili bar penal jer Hajduk napokon mora nešto osvojiti.

DU
Deleted user
19:42 26.05.2022.

Crveni karton za Rijeku je isto rutinski

NO
Noštromo
17:56 26.05.2022.

Da bi Hajduku nakon uloženog novca za ovu sezonu bila malo uspješna Hajduk danas mora pobijedit, a Rijeka može pobijedit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije