Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Osijek u ludoj utakmici preko Belje do tri boda, Julardžija ušao u igru i odmah 'pocrvenio'

Osijek u ludoj utakmici preko Belje do tri boda, Julardžija ušao u igru i odmah 'pocrvenio'
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
16.07.2022. u 21:00

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u drugoj utakmici prvog kola Prve HNL. U Gradskom vrtu je pred 3.400 gledatelja Osijek s 2:1 pobijedio Goricu, u susretu koji je imao sjajne poteze, tenzije, kazneni udarac, autogol i jedan od najbizarnijih crvenih kartona u povijesti elitnog razreda hrvatskog nogometa.

Glavna zvijezda susreta je definitivno Dion Drena Beljo, 20-godišnji Vinkovčanin koji se nakon godinu dana provedenih u Istri 1961 vratio s posudbe u Osijek i odmah zabio dva pogotka za momčad koja prošle sezone nije imala nijednog strijelca s više od 6 pogodaka. Evo, Beljo je već upisao trećinu tog učinka nakon što je u sjajnoj sezoni 2021./2022. u Puli poentirao čak 19 puta. Upravo to je bila prevaga u ovom susretu, u usporedbi s prošlosezonskim susretima gdje im je baš ta realizacija nedostajala. 

Idemo redom. Prvo poluvrijeme prošlo je u dominaciji Osijeka. Momčad Nenada Bjelice imala je omjer 10:1 u udarcima u prvom dijelu, ali najveću priliku na susretu je ipak ubilježila Gorica preko igrača Dinama na posudbi, Denija Jurića, koji je izašao sam pred Ivicu Ivušića, no vratar 'vatrenih' sjajno je izašao u toj 1 na 1 situaciji i obranio 'zicer' Australca.

U drugom dijelu situacija se u potpunosti rasplamsala. I Osijek i Rijeka su se otvorili, a prvi su poentirali bijelo-plavi u 62. minuti. Mile Škorić je poslao jednu dugu loptu u koju je Keita slabo odbio, a primio ju je Beljo među 5 igrača Gorice, malo povukao te nonšalantno opalio 'špicom' kopačke s 20 metara i probio Banića za vodstvo Osijeka. Gorica je izjednačila jako brzo, i to poprilično nespretno za Osijek. Samo četiri minute nakon pogotka domaćih s lijeve strane je ubacio Kalik, a u želji da očisti loptu stoper Osijeka Danijel Lončar je prevario svojeg vratara Ivicu Ivušića za 1:1.

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 73. minuti. Nakon kontakta s Aleksandrom Jovičićem u kaznenom prostoru Gorice pao je Dion Drena Beljo, a sudac susreta Ante Čuljak okarakterizirao je to kao simuliranje i dao mu žuti karton. No, nakon VAR provjere se predomislio, dao Jovičiću žuti karton i dosudio kazneni udarac. Beljo je bio precizan s bijele točke, poslao Banića u drugu stranu i tako okrunio svoj povratnički susret iz snova.

Možda i najbizarniji trenutak susreta dogodio se u 82. minuti kad je Edin Julardžija samo minutu nakon svojeg debija u dresu Gorice džonom kopačke uklizao u Darka Nejašmića. Prvo je sudac Čuljak to okarakterizirao kao žuti karton, no nakon nekoliko minuta VAR provjere ipak mu je dao crveni karton. To nije najbrži crveni karton u povijesti Prve HNL, ali zato je najbrži crveni karton debitanta za neki klub.

Komentara 5

MA
Maui
20:43 16.07.2022.

Sramotno suđenje. Dugo nisam vidio smiješnijeg suca.

HA
HERCEGOVA@AC
21:15 16.07.2022.

U naslovu piše da su igrali Osijek i Gorica, u tekstu "U drugom dijelu situacija se u potpunosti rasplamsala. I -----Osijek i Rijeka---- su se otvorili", Pošto nisam pratio, može li mi netko pojasniti (autor bolje da ne) tko je na kraju igrao.

Avatar Psychlist
Psychlist
20:41 16.07.2022.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije