Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeo je HNL!

Tko će biti prvak? Evo kako Dinamo i Hajduk stoje na kladionicama

Dinamo i Hajduk u utakmici Superkupa na stadionu u Maksimiru
Sanjin Strukic/PIXSELL
16.07.2022.
u 15:15

Prema kladionicama momčad Ante Čačića vjerojatno će obraniti naslov prvaka. Koeficijent na Dinamov naslov iznosi 1.50, glavni konkurent bit će Hajduk na čiji naslov je koeficijent 3.00.

Prošla sezona bila je jedna od najzanimljivijih u hrvatskom nogometu. Nekoliko klubova borilo se za sam vrh, a onda je naslov prvaka odnio Dinamo. Daje to neku nadu da bi i nova sezona, koja je počela ovog petka, mogla biti jednako napeta.

Dolazi nam s početkom i mnogo noviteta. Naime, najjači razred hrvatskog nogometa promijenio je ime iz Prva HNL u SuperSport HNL. Tu su i famozni ugovor o TV pravima koji će klubovima donijeti mnogo novca. Podsjetimo, HNS je potpisao ugovor s HT-om na četiri godine vrijedan ukupno 280 milijuna kuna.

Od tog novca klubovima će pripasti 85 posto, a svaki klub će fiksno dobiti 3,5 milijuna kuna... Ipak neke stvari ostale su iste, kao što je favorit za naslov. Prema kladionicama momčad Ante Čačića vjerojatno će obraniti naslov prvaka. Koeficijent na Dinamov naslov iznosi 1.50, glavni konkurent bit će Hajduk na čiji naslov je koeficijent 3.00.

Dinamo i u povijesti ima najviše titula najboljeg, čak 23, slijedi Hajduk sa šest. Plavi prema Transfermarktu imaju i najvredniju svlačionicu (101,40 milijuna eura) te najskupljeg igrača lige – Luka Ivanušec procjenjuje se na 12,50 milijuna eura. Inače, 10 momčadi HNL-a ukupno vrijedi 275,42 milijuna eura.

Najmanju tržišnu vrijednost ima Slaven Belupo (6,98 milijuna eura). Najmlađu momčad ima Gorica, s prosjekom godina igrača 22,7, dok Osijek ima najstariju (26,3). 

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
zagi101
15:48 16.07.2022.

dajte se uozbiljite, tko je gledao superkup jasno mu je tko bu prvak

KA
kažemja
16:53 16.07.2022.

Pitanje je suvišno.Dinamo osvaja titulu a Hajduk fritulu a može i kitulu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije