Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Edi Džindo, Hina
ZAVRŠNICA 16. KOLA

Prava simultanka Dinama protiv Šibenika, u strijelce se upisali i Drmić i Petković

Prava simultanka Dinama protiv Šibenika, u strijelce se upisali i Drmić i Petković
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
06.11.2022. u 19:02

U posljednjem susretu 16. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 4.500 gledatelja pobijedio Šibenik 3-0 ostvarivši 12. pobjedu ove sezone.

Hrvatski prvak je rutinski stigao do pobjede, a golove su zabili David Mina (11-ag), Josip Drmić (35) i Bruno Petković (70).

06.11.2022.,Zagreb - Stadion Maksimir, 16. kolo Supersport HNL: Dinamo - Sibenik Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL/PIXSELL

"Modri" su ozbiljno i maksimalno motivirano ušli u susret i u već u 30. sekundi su mogli do prednosti. Opalio je Josip Drmić sa 25 metara i pogodio prečku. Nije se dugo moralo čekati na prvi gol. Bočkaj je u 11. minuti ubacio s lijeve strane, Petković je pucao glavom, Rogić obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Mina pogodivši vlastitu mrežu.

Pet minuta kasnije Drmić je imao novu priliku, ali je ovoga puta njegov udrac obranio Lovre Rogić. Ipak, u 35. minuti Drmić je pogodio za 2-0. Bio je to njegov prvi gol u HNL-u nakon 2. kola i gostovanja u Koprivnici 23. srpnja. Ivanušec je proigrao Petkovića na desnoj strani, a on je ubacio oštro u sredinu do Drmića koji je klizećim startom zabio za 2-0. Provjeravalo se moguće zaleđe asistenta Petkovića, no zaleđa nije bilo i pogodak je priznat.

06.11.2022., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 16. kolo, GNK Dinamo Zagreb - HNK Sibenik. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL, Ilustracija

U 50. minuti domaćin je bio korak do trećeg gola, ali je Dario Špikić loše pucao. Šibenik je mogao smanjiti u 67. minuti, Karlo Špeljak je izašao sam ispred Livakovića, ali je loše reagirao i Livaković je obranio njegov pokušaj.

Tri minute kasnije Dinamo je razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Oršić je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane, Baturina je pustio loptu kroz noge do Petkovića koji je zabio svoj osmi gol ove sezone za konačnih 3-0.

Na ljestvici vodi Dinamo s 38 bodova, Hajduk je drugi s četiri boda manje, ali i utakmicom više, dok Osijek na trećem mjestu ima 27 bodova.

Komentara 11

IN
Ineboimorejeplavo
19:21 06.11.2022.

Kako to da nema repova kad igra Dinamo, nema penala, nema crvenih kartona, nema neukljicivanja VARA kad triba i ukljucivanja VARa kad ne triba a opet Dinamo s Antom pobjedjuje

ST
stefj
18:11 06.11.2022.

Ovo je prva utakmica da je Čačić postavio igrače na njihove prirodne pozicije. I prvi put da nema neke muke s protivnikom u HNL-u... Vidi se da igrači nisu uigrani u ovakvom sustavu, no isto tako da svakom odgovara pozicija na kojoj igra. Eh, da je tako igrao otpočetka, bez tvrdoglavosti... Pa čak i za LP, jedino umjesto drugog napadača još jedan vezni... Vidjet ćemo dalje, kada dođu bolje ekipe od Šibenika, kako će to funkcionirati. Jedino ako opet ne krene ukalupljivanje igrača u njegove ideje...

KA
kažemja
19:43 06.11.2022.

Rutinska pobjeda.Uz pobjedu u zaostaloj utakmici ode Dinamo na +7 bodova ispred Hajduka.Tovarska je tuga pregolema, vrijeme ide a titule nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije