Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAPSODIJA U VARAŽDINU

Mladi vatreni stigli do velike pobjede nad Norveškom i zadržali stopostotan učinak!

Mladi vatreni stigli do velike pobjede nad Norveškom i zadržali stopostotan učinak!
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
08.10.2021. u 19:50

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija u svom je trećem nastupu u skupini A u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2023. održati u Gruziji i Rumunjskoj ostvarila i treću pobjedu svladavši u Varaždinu Norvešku 3:2 (2:0).

Strijelci za Hrvatsku bili su Roko Šimić (2), Luka Sučić (16) i Mario Vušković (56), dok su pogotke za Norvešku postigli Sebastian Sebulolsen (54) i Emil Ceide (58).

Dvoboj u Varaždinu odlično je počeo za Hrvatsku koja je nakon samo 15-ak minuta imala prednost od 2-0, a oba gola je psotigla nakon prekida. Već u drugoj minuti Sučić je uputio odličan ubačaj s desne strane iz slobodnog udarca, a u gužvi koja je uslijedila najspretniji je bio Šimić koji je do lopte stigao tik ispred vratara Klaessona te ju poslao u mrežu.

U 16. minuti Hrvatska je izborila udarac iz kuta kojega je izveo Palaversa, on je poslao prizemnu loptu prema Marinu na rubu kaznenog prostora, no ovaj ju je preskočio i ostavio na udarac Sučiću. Na putu prema golu lopta je pogodila Josipa Šutala i prevarila Klaessona, no pogodak je ipak pripisan Sučiću.

08.10.2021.,Varazdin - Hrvatska U-21 reprezentacija u kvalifikacijama za Euro igra protiv Norveske.
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Od 54. do 58. minute viđena su čak tri pogotka, Norvežani su dva puta bili precizni s distance, no između ta dva udarca smjestio se i lijep pogodak Vuškovića glavom.

Norvešku je u igru vratio desni branič Sebulolsen koji se ubacio u napad i preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora u suprotni kut svladao Pandura. Ipak, samo dvije minute potom Hrvatska je i treći put poentirala nakon prekida, korner je izveo Sučić, a Vušković pravovremeno utrčao na prvoj vratnici te glavom zatresao mrežu.

Nažalost, tih 3:1 vrijedilo je manje od dvije minute. Igrač koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena Ceide prihvatio je loptu na 30-ak metara od hrvatskih vrata, povukao kojih 10 metara i zatim precizno nanišanio donji lijevi kut nemoćnog Pandura.

Do kraja dvoboja izabranici Igora Bišćana uspjeli su sačuvati minimalnu prednost i zadržati stopostotni učinak u ovim kvalifikacijama, dok je Norveška ispustila prve bodove.

Hrvatska je trenutačno vodeća s maksimalnih devet bodova, Norveška ima šest kao i Austrija, slijede Finska s tri boda te Azerbajdžan i Estonija bez bodova.

Već za četiri dana Hrvatska će odigrati novi dvoboj, na gostovanju kod Azerbajdžana u Sumgayitu.

Plasman u Gruziju i Rumunjsku izborit će svih devet pobjednika skupina te najbolji drugoplasirani, dok će preostalih osam drugoplasiranih reprezentacija u dodatne kvalifikacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 4

KR
krampus9
18:47 08.10.2021.

Dali dva gola i prestali igrati. Tipično za sve naše sportaše

MA
Marsi
19:51 08.10.2021.

Poprilicno lose drugo poluvrijeme...

SS
sokac sa drave
19:57 08.10.2021.

Trebamo skolovanog trenera koji moze pomoci i nesto reci kada ekipa ima krizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije