Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO BRKLJAČA

Hajdukov veznjak proglašen za jednog od najvećih talenata na svijetu!

HNS
07.10.2021.
u 18:02

Brkljača je U-17 reprezentativac Hrvatske, a bio je i član U-15 vrste.

Mladi veznjak Hajduka Marko Brkljača uvršten je na listu među 60 najvećih nogometnih talenata na svijetu koju je objavio britanski Guardian.

Na listi se nalaze igrači rođeni 2004. godine, a među 60 imena samo je jedan hrvatski igrač, talentirani veznjak Hajduka.

Guardian navodi kako je Brkljača "ljevonogi box-to-box" veznjak kojeg je već želio angažirati talijanski velikan Juventus. No, torinska Stara dama nije jedina koja prati 16-godišnjeg veznjaka.

Brkljača je rođen 15. srpnja 2004. Počeo je u Velebitu iz Benkovca, a od 2014. je u Hajduku. Brkljača je U-17 reprezentativac Hrvatske, a bio je i član U-15 vrste. 

Na listi najvećih svjetskih nada nalazi se i Španjolac Gavi koji je u srijedu bio jedan od najboljih igrača španjolske reprezentacije u pobjedi 2:1 protiv Italije u polufinalu Lige nacija.

Mladi veznjak Barcelone postao je najmlađi španjolski reprezentativac u povijesti, a nakon njegovog debija nahvalio ga je izbornik Luis Enrique. Gavija su otkrili Barcini skauti dok je imao samo 11 godina i doveli su ga iz Betisove akademije.

Među velikim nadama svjetskog nogometa četiri su Brazilca (Angelo, Matheus Nascimento, Savinho, Vinicius Tobias), četiri Španjolca (Gavi, Julen Jon Guerrero, Rafael Obrador, Cristian Mosquera), tri Francuza (Badredine Bouanani, Mogamed El Arouch, Lesley Ugochukwu), tri Portugalca (Goncalo Esteves, Hugo Felix, Andre Gomes)...

Ključne riječi

Komentara 6

GU
General_U
19:29 07.10.2021.

Sritno mulac ..nastavi s radom i bit će od tebe dobar nogometaš.

Avatar majkuvam
majkuvam
08:11 08.10.2021.

Najbolje zvuče ova tri "Francuza",Badredine Bouanani, Mogamed El Arouch, Lesley Ugochukwu.Tipična stara, francuska prezimena...

Avatar kamilica sa vegetom
kamilica sa vegetom
22:20 07.10.2021.

Sretno,Marko! Sve najbolje za bubućnost. Samo nemoj da te/da se potrošiš kao kod Ćorića. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije