Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Toma Bašić zabio, Lille ipak slavio

Ligue 1 - Lille v Bordeaux
PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13.12.2020.
u 20:15

Tri boda dohvatio je i Lorient porazivši Nimes sa 3-0, dok je Brest pobijedio Reims sa 2-1. Nantes je remizirao 1-1 protiv Dijona, dok su Strasbourg i Metz odigrali 2-2

Nogometaši Lillea barem privremeno su preuzeli vrh ljestvice francuskog prvenstva nakon što su u susretu 14. kola pobijedili Bordeaux sa 2-1, a pogodak za goste zabio je hrvatski nogometaš Toma Bašić.

Lille je ovom pobjedom skočio na prvo mjesto ljestvice Le Championnata sa 29 bodova, bod više od PSG-a koji večeras igra protiv Lyona.

Domaćin je poveo u 17. minutui golom Jonathana Davida, a u 30. minuti izjednačio je Bašić. Hatem Ben Arfa je ubacio iz kornera, a Bašić nogom zabio za 1-1. No u posljednjim trenucima prvog dijela Jose Fonte je doveo Lille u novo vodstvo.

Domagoj Bradarić nije nastupio za Lille zbog žutih kartona, dok je Bašić za goste igrao do 63. minute.

U ranije odigranom susretu Rennes je na gostovanju pobijedio Nicu sa 1-0 prekinuvši crni niz, dok je Nica nastavila lošu seriju rezultata.

Pogodak odluke zabio je Niang u 28. minuti.

Za Rennes je to bila prva pobjeda u zadnjih devet susreta u svim natjecanjima, dok je Nica bez pobjede osam susreta.

Tri boda dohvatio je i Lorient porazivši Nimes sa 3-0, dok je Brest pobijedio Reims sa 2-1. Nantes je remizirao 1-1 protiv Dijona, dok su Strasbourg i Metz odigrali 2-2.

Kasnije igraju PSG - Lyon.

Na ljestvici vodi Lille sa 29 bodova, PSG ima 28, Marseille 27, a Lyon i Montpellier po 26 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije