Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRI DUH KVARTA

Tuga u Zapruđu: Građani se opraštaju od najdražeg ugostitelja

07.12.2020.
u 13:10

Doznavši da je umro dobri duh kvarta, građani Novog Zagreba spontano su došli zapaliti svijeće ispred njegovih kafića i uputiti posljednji pozdrav i zahvalu. Činjenica je da je svojim idejama i elanom oplemenjivao svijet oko sebe...

Koronavirus svakodnevno uzima svoj danak, a posebno je bolno i teško kad od ovog virusa stradaju nam dragi, važni i bliski ljudi. Upravo je jedan takav čovjek, dobri duh Novog Zagreba, a prije svega Zapruđa, Križan Pavić sinoć izgubio bitku za život i umro u 37. godini života od posljedica COVID-19.

Od Križana, vlasnika dvaju kafića Cotton + u Zapruđu i na platou Mamutice opraštaju se brojni prijatelji i znanci, svi u šoku i nevjerici da je ovog, uvijek pozitivnog i uvijek nasmijanog čovjeka korona uspjela pobijediti. Na njegovu Facebooku prijatelji se dirljivim porukama opraštaju s Križanom, a jednu od najdirljivijih napisao je Miro Par, koji je među ostalim rekao:

– Ne mogu vjerovati da je umro Križan. COVID je danas uzeo jednu od najvećih legendi OŠ "Jordanovac", a time i mog odrastanja na potezu Jordanovac – Kozjak. Nemoguće je točno navesti čime se Križan tijekom svog života sve bavio. Lakše bi bilo, čini mi se, reći što nije radio. Bio je rođen za ugostitelja jer je bio izrazito pristupačan, posvjedočit će vam to svatko tko ga je upoznao, simpatičan, dobronamjeran i nije bilo toga što se s njime ne bi mogao dogovoriti ili gdje ti ne bi izašao u susret...

Jucer nisam imala snage pisati. Objavila sam sto sam morala u kvartovskoj grupi i otisla zapaliti svijecu. Ispred...

Posted by Helena Šunjić on Sunday, 6 December 2020

A da je uistinu bio rođen za ugostitelja i da je mnogima bio drag, najbolje svjedoče svijeće koje su građani Novog Zagreba spontano došli zapaliti ispred njegovih kafića kao posljednji pozdrav i zahvalu. Činjenica je da je svojim idejama i elanom oplemenjivao svijet oko sebe. Jučer i danas cijeli je kvart zavijen u crno i svi su u šoku što više ne sreću nasmijanog Križana.

VIDEO Građani se opraštaju od dobrog duha Novog Zagreba: Križan Pavić (37) izgubio je bitku s koronavirusom.

Još jedan Križanov prijatelj, Maro Srezović, šokirao se smrću prijatelja s kojim se prije samo nekoliko dana dopisivao preko poruka i dogovorio druženje.

– Prije nekoliko dana smo se čuli dok je bio u bolnici na kisiku i dogovarali se za whiskey. Ne mogu vjerovati da ga više nema – poručio je Srezović, među ostalim, na Facebooku.

Pavić je, osim što je bio iznimno uspješan i inovativan ugostitelj, bio i jedan od pokretača najluksuznijeg domaćeg gina, veliki ljubitelj antikviteta i zaljubljenik u život.

Križan Pavić Novi zbogom prijatelju i vidimo se gori 🙏

Posted by Šime Vanjak on Sunday, 6 December 2020
1/11

Komentara 64

BI
biserkailjas
15:25 07.12.2020.

Tužna vijest za sve koji su poznavali to lice uvijek širokog osmijeha...uvijek je bio vjeran sponzor nama umirovljenicima...bez zadrške..Iskrena sućut..njegovim najbližima i svima koji su ga voljeli.

NI
Niki76
15:30 07.12.2020.

Sućut obitelji...

12
1245
15:04 07.12.2020.

Zanimljivo kako nitko nije napisao da je Križan imao teži oblik astme, plućnu emboliju, zaista prekomjernu težinu, isto je godinama vukao. Dok ga nije dokrajčila infekcija na plućima. Ono kad čitam u prvoj rečenici koronavirus, jedva dnovinari dočekali. Umro jee s covidom, ne od njega. Pokoj mu duši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije