Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik i izbornik u SAD-u

Šuker: Nike je ponosan zbog Hrvatske, vjerujmo izborniku! Čačić otkrio što treba Hrvatskoj za svjetski naslov

Davor Šuker
Foto: YouTube screenshot
1/4
11.04.2017.
u 12:15

Recite mi što trebam napraviti da pobijedimo u finalu SP-a u Rusiji i ja ću to napraviti. Trebamo vjerovati u Antu Čačića. Treba nam zajedništvo, naglasio je Šuker.

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, i hrvatski izbornik, Ante Čačić, borave u SAD-u kako bi dogovorili sve detalje oko prijateljske utakmice s Meksikom koja će se 27. svibnja igrati u Los Angelesu. Nezgodan je to tremin zbog završnice mnogih natjecanja pa će Hrvatska nastupiti u oslabljenom sastavu.

 - Već dugo pregovaramo s američkim kompanijama da Hrvatska odigra jednu veliku utakmicu ovdje. Jako sam ponosan što sam ovdje i ponosan sam što ćemo igrati ovdje. I sponzori su ponosni. Nike je ponosan zbog nas i Adidas je ponosan zbog Meksika. Kada vidim američke stadione koji su fantastični, uvijek sam govorio sebi da ovdje moramo igrati, makar i pod okriljem Fife. To je pripremna utakmica za nas i za Meksiko. Igramo protiv Islanda 11. lipnja veliku utakmicu i treba nam trening prije toga. Ma oduševljen sam što dolazimo u SAD - izjavio je Šuker za CroatianSports te pokušao objasniti s kojim se sve teškoćama suočava kad dogovara prijateljske utakmice. 

- U budućnosti želim da Hrvatska igra u New Yorku, Bostonu, Chicagu, a možda i u Kanadi. Fifa pred nas postavlja sve više pravila. Moramo poštivati razne protokole, ne smijemo daleko letjeti, ne smijemo ovo, ono... Nije nam lako. Znate, mi u Hrvatskoj imamo 4,5 milijuna izbornika, 4,5 milijuna premijera i isto toliko predsjednika. Znate, ja bih također volio igrati s Engleskom na Wembleyju ili sa Španjolskom na Santiago Bernabeuu, ali želje su jednu, realnost je drugo, teško je to organizirati. Tko bi letio, primjerice, do Australije. Volio bih i da Hrvatska igra u Zadru, spominjali smo to, ali nije sve to baš tako jednostavno.

 

Predsjednik HNS-a upitan je i što Hrvatskoj nedostaje da postane prvak Europe ili svijeta.

- Dao bih ruku za to, ali nije ni to lako. Recite mi što trebam napraviti da pobijedimo u finalu SP-a u Rusiji i ja ću to napraviti. Trebamo vjerovati u Antu Čačića. Treba nam zajedništvo, svi moramo biti skupa. Ako jedan nedostaje, to je tuga. Stvari se moraju poklopiti, sitnice odlučuju. Sreća je tu posljednji faktor.

Isto pitanje postavljeno je i izborniku Čačiću, uz dodatak hoće li pozvati Dejana Lovrena.

- Za veliki uspjeh potrebna nam je jedna doza sportske sreće, kao primjerice na Europskom prvenstvu u Francuskoj protiv Portugala. I da, Dejan Lovren će biti pozvan za sljedeću reprezentativnu akciju - zaključio je Čačić.

>>Šuker nije krivac: Hrvatska je bila prisiljena igrati utakmicu s Estonijom, evo zbog čega!

>>Perišić nakon poraza prozvao Šukera: Ovo nema smisla!

Komentara 4

Avatar zagorac2
zagorac2
13:03 11.04.2017.

mnogo antihrvata su protiv Sukera ali Hrvati su uz njega i Hrvatsku reprezentaciju a ti antihrvati si i onako protiv svega Hrvatskog i svih Hrvata kosto su bili i protiv legende Vlatka Markovica kojeg su pospremili u grob ali nikaka hajduk ni Beograd nece unistit ni nase Sukere ni Bobane ni nas Dinamo ni nasu naciju ni reprezentaciju

Avatar crosask
crosask
18:39 15.04.2017.

Sve mi je bilo opet jasno nakon prekjučejasni utakmica Lokomotiva - Dinamo.

DE
derin
14:56 11.04.2017.

Liga neregularna, infrastruktura slaba, klubovi financijski slabi, izbornici podobni i losi uništavaju nas na velikim natjecanjima, a oni putuju po Americi. Bas lijepo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije