Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipa Mamić

Sjajnu Hrvaticu zadesila nova nevolja, a jednom je već bila na rubu da odustane od svega

Bjelovar: Josipu Mamić brončanu reprezentativku ugostio i darivao gradonačelnik Hrebak
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
03.02.2021.
u 07:00

- Dat ću sve od sebe da se što prije oporavim i da konkuriram za sastav reprezentacije koju čeka Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj - dodala je Josipa.

Josipa Mamić, hrvatska rukometna reprezentativka, zaista nema sreće. Na utakmici njezina Bjelovara protiv Umaga stradalo joj je koljeno. Trčala je u kontru, skočila i krivo doskočila. Malo je zaboljelo, ali ništa strašno.

– Zvala me je idući dan i rekla da je uopće ništa ne boli i da može normalno hodati – rekao je Nenad Šoštarić, hrvatski izbornik.

Tri krila – sedam operacija

Međutim, snimka magnetske rezonancije pokazala je puknuće prednjih križnih ligamenata. U prijevodu – nova operacija, nova stanka. Za nju je ova sezona završena, kao i prvi dio nove sezone.

– Dvaput sam operirala prednje križne ligamente lijevog koljena. Sada je stradalo desno – rekla je Josipa.

Taman kada je trebala ostvariti inozemni transfer, dogodila se ozljeda.

– Sva tri desna krila hrvatske reprezentacije imala su po dvije operacije koljena – Japundža, Zadravec i Mamić. Sada Josipa mora na treću operaciju. Iskreno, mislim da neće biti spremna za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, koje će se održati u prosincu ove godine.

Osim Japundže i Zadravec, nekih novih rješenja na desnom krilu nemam. Ima na toj poziciji nekoliko jako mladih igračica, a od starijih, iskusnijih, nema nijedna. U samo nekoliko dana ostali smo bez dvije reprezentativke zbog iste ozljede. Prvo je stradala Selena Milošević, a sada Josipa Mamić. Želim im što brže ozdravljenje – istaknuo je izbornik Nenad Šoštarić.

Josipa je već krenula na rehabilitaciju.

– Osjećam se dobro, noga me ne boli i sve mogu raditi s njom. No, kako je snimka pokazala puknuće, već sam zakazala operaciju u četvrtak kod dr. Saše Jankovića. Već u petak idem doma i krećem s terapijama – rekla je Josipa.

Rehabilitaciju ću obaviti u Poliklinici Patela, kod Saše Baščevana. Kod njega sam obavila i prethodne dvije rehabilitacije, kada sam dvaput operirala lijevo koljeno – istaknula je hrabra Josipa.

Na rubu odustajanja

Mislite li da ćete se uspjeti oporaviti do Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, sredinom prosinca ove godine?

– Naravno. Dat ću sve od sebe da se što prije oporavim i da konkuriram za sastav reprezentacije – dodala je Josipa.

U dvadesetak godina koliko igra rukomet dosta vremena provela je na rehabilitaciji...

– Operirala sam prednji križni ligament dva puta u lijevom koljenu, godinu za godinom. Iskreno, ne znam je li mi teže bilo psihički ili fizički, ipak mislim da je psihički.

Pokušavaš shvatiti zašto baš opet ti, je li se možda negdje pogriješilo u rehabilitaciji ili je jednostavno tako moralo biti. Bila sam na rubu da odustanem od svega. Bila je to jedna loša psihička faza – zaključila je Josipa Mamić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije