Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tako je počelo

Robert Markulin bio je taj koji je predložio Dalića za izbornika, otkrio nam je zbog čega

Foto: PIXSELL
1/3
13.12.2022.
u 11:58

Kad smo razmišljali o tome tko bi bio najbolje rješenje za Čačićeva nasljednika, ja sam predložio Dalića s obzirom na to da sam ga dobro poznavao. Bio je trener u Slaven Belupu, a i bio sam nekoliko puta kod njega u Saudijskoj Arabiji i u UAE-u. On je već tri mjeseca bio u Hrvatskoj, dobro se odmorio i ja sam mislio da on može donijeti tu pozitivu koja nam je bila potrebna da se podignemo s dna

Naš izvjestitelj Tomislav Dasović razgovarao je u Dohi s Robertom Markulinom, članom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, koji je u dramatičnoj noći u listopadu 2017. na sjednici Izvršnog odbora predložio Zlatka Dalića za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Kako je to izgledalo i zašto ste se odlučili baš za Dalića?

- Ključni trenutak dogodio se toga dana u Rijeci kada smo odigrali neodlučeno 1:1 s Finskom. A za tri dana imali smo utakmicu u Ukrajini. Bili smo potreseni svi zajedno i donijeli smo odluku da se Ante Čačić smijeni s dužnosti izbornika. A kad smo razmišljali o tome tko bi bio najbolje rješenje za njegova nasljednika, ja sam predložio Dalića s obzirom na to da sam ga dobro poznavao. Bio je trener u Slaven Belupu, a i bio sam nekoliko puta kod njega u Saudijskoj Arabiji i u UAE-u. On je već tri mjeseca bio u Hrvatskoj, dobro se odmorio i ja sam mislio da on može donijeti tu pozitivu koja nam je bila potrebna da se podignemo s dna nakon tog neuspjeha. I na kraju je to ispalo bolje nego što je itko očekivao.

 

A kako su ostali članovi Izvršnog odbora reagirali na vaš prijedlog?

- Većina je bila vrlo pozitivna, razmotrili smo sve opcije i sljedeći smo dan u 9 sati u Zagrebu održali sastanak. Nakon rasprave, jednoglasno smo odlučili da Dalić bude novi izbornik.

Kakva je bila njegova reakcija kad ste ga vi nazvali i rekli mu da je izabran za izbornika?

- On je u tom trenutku bio u Splitu, a u 16 sati se putovalo u Kijev. Pitali smo ga može li odmah krenuti u Zagreb i rekli mu da ćemo detalje dogovoriti u zrakoplovu, ha-ha...

Danas je Dalić doprvak svijeta, drugi put je u polufinalu SP-a, kakav je vaš osjećaj uoči sraza s Argentinom?

- Nakon što smo pobijedili Brazil, za kojega sam smatrao da je najbolja reprezentacija na prvenstvu, mislim  da možemo dobiti svakoga. Protiv Brazila smo uistinu odigrali jednu fenomenalnu utakmicu, taktički odlično odrađenu. Svi igrači su bili sjajni i ja sam optimist - zaključio je Markulin.

Komentara 5

Avatar istovari
istovari
13:37 13.12.2022.

Što to nije bio Plenki!?

Avatar comparator
comparator
14:14 13.12.2022.

U savezu sve ide po nekakvoj čudnoj ustaljenoj praksi gdje se krivica prebacije na trenere što je u ovom slu6 ispalo dobro. Dalić je okupio reprezentaciju oko samo jednog nedvojbenog stava koji igrač mora ispuniti ,a to je domoljublje . Imamo sreću što su nam igrači razasuti po svijetu u klubovima visoke vrijednosti što daje osovinu ekipe. To druge ekipe nemaju i to je naša prednost.

Avatar links
links
15:28 13.12.2022.

treba mu dati braniteljsku mirovinu jer je sjajno prepoznao da je Dalić srećković i da prolazi 80% tekmi na penale, heheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije