Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDU NA PORTUGAL

Kakav podvig Walesa! Izbacili Belgiju i prvi put u povijesti prošli u polufinale Eura

Wales - Belgija
Foto: Reuters
1/20
01.07.2016.
u 22:41

Wasles ide u veliki polufinale gdje će ih 6. srpnja u Lyonu čekati Cristiano Ronaldo i ‘naš dragi’ Portugal.

Reprezentacija Walesa po prvi put u povijesti igrat će u poludinalu Europskog prvenstva nakon što je u Lilleu s 3:1 izbacila favoriziranu Belgiju.

Bomba Naiggolana

Kakvo su samo ludo poluvrijeme odigrale ove dvije reprezentacije. Vrlo otvorenog garda krenule su u utakmicu, u borbu za polufinale Europskog prvenstva. Činilo se na početku da će to Belgija lako riješiti. Već nakon sedam minuta mogla je do vodstva, triput su Belgijci pucali, prvo je obranio vratar Walesa, a u sljedeća dva udarca, u istoj akciji igrači su se bacali na loptu i nisu dozvolili da uđe u mrežu. Potom je Wales uzvratio ali Robson-Kanu nije bio precizan glavom, a Gareth Bale je potom tukao u vanjski dio mreže.

I onda šok za Wales, za koji su su dobrim dijelom sami krivi, ali još više im je 'kriv' Radja Nainggolan. Ostavili su ga samoga i igrač Rome, koji ima sjajn udarac, rasplatio je i pogodio gornji desni vratarev kut za vodstvo Belgije. To je još kako ‘razljutilo’ otočane koje je do izjednačenja mogao dovesti Robson-Kanu, ali je Courtois sjajno obranio njegov udarac. Wales je do izjednačenje došao nakon udarca iz kuta. Očito tu imaju sjajno dogovorenu akciju. Četiri igrača Walesa drže se zajedno, jedan za drugoga i kad lopta krene, svaki ode na svoju stranu. 

Belgijci su bili zbunjeni time i ostavili su samog Ashelya Williamsa, a kapetan Walesa glavom takav zicer nije propustio. I kasnije su na isti način izvodili takve akcije i Belgija nije imala rješenja za to. Doista dobro rješenje, koje bi brojni treneri mogli kopirati kad planiraju ubačaje u šesnaesterac nakon prekida.

Naklonimo se Walesu

U nastavak je Belgija opet ušla bolje i Romelu Lukaku glavom u izglednoj situaciji nije pogodio, kao ni Hazard nogom, u otvaranju nastavka. I stigla je kazna, Ramsey je pronašao Robson-Kanua, ovaj je loptu primio i driblingom izbacio dva stopera Belgije te lijepo zabio za vodstvo Walesa.

Wilmots je u taj drugi dio krenuo s Fellainijem koji je i imao veliku prilku glavom, pa pokoje dobro spuštanje za suigrače, pa je Wilmots izvadio braću Kukaku, ali to mu nije pomoglo.

I u jeku pokušaja Belgije da dođe barem do produžetaka, par minuta prije kraja Gunter je ubacio, a glavom pogodio Vokes za potvrdu prolaska Waslesa u veliki polufinale gdje će ih 6. srpnja u Lyonu čekati Cristiano Ronaldo i ‘naš dragi’ Portugal. Naklon do poda Walesu!

WALES - BELGIJA 3:1

Stadion Pierre Mauroy

GLEDATELJA: 50.000

SUDAC: Skomina (Slovenija)

STRIJELCI: 0:1 Nainggolan (13), 1:1 A. Williams (30), 2:1 Robson-Kanu (55), 3:1 Vokes (85)

WALES: Hennessey - Gunter, Chester, A. Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley (King, 78), Ramsey (Collins, 90) - Bale, Robson-Kanu (Vokes, 80)

BELGIJA: Courtois - Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku (Mertens, 75) - Witsel, Nainggolan - Carrasco (Fellaini, 46), De Bruyne, Hazard - R. Lukaku (Batshuayi, 83)

Komentara 39

Avatar babas
babas
22:25 01.07.2016.

Vels bolji i konkretniji! Belgija razočarala.

PA
Pape5
23:07 01.07.2016.

Fascinira veliko srce Velšana na travnjaku.

Avatar Bekrija
Bekrija
07:59 02.07.2016.

Di je Čačke? Servisira mamićev tv prijemnik!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije