Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Pradegan: Bez naslova zbog sumnjivih sudačkih odluka

'jastreb'
''
02.06.2011.
u 21:37

Ekipni su prvaci juniori Osvita (juniorke su im treće) te juniorke Dubrave. Marjan ima srebrne juniorke i brončane juniore. Jastrebu za tri boda izmaknuo naslov juniorskog prvaka

Te-kvon-do klub Jastreb na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Bjelovaru nastupio je s dvanaestero natjecatelja. Jastrebovi su ukupno osvojili jednu zlatnu, dvije srebrne i četiri brončane medalje te drugo mjesto u ekipnom plasmanu, iza Osvita.

Uvjerljivi Mutak

– Nažalost, samo tri boda dijelila su nas od naslova prvaka, a pobjednik je bio neizvjestan do posljednje finalne borbe u kojoj je vrlo sumnjivim sudačkim odlukama Matija Mlinarić izgubio meč od Majcena iz Susedgrada Sokola – rekla je Tamara Pradegan, "alfa i omega" kluba Jastreb.

Iznenađenje je rezultatski neafirmirani juniorski natjecatelj Alen Turkanović koji je u eliminacijskim borbama pobijedio europskog prvaka Kanaeta iz Marjana.

– Marko Mutak briljirao je u svim borbama kategorije do 68 kg u kojima je doslovno deklasirao suparnike i potvrdio status najboljeg juniorskog natjecatelja kluba i države. Fran Peh, nažalost, nije izdržao pritisak finalne borbe od favoriziranog Vraneše, kao ni njegov klupski kolega Matija Sekušak. Marko Jukić podlegao je pritisku afirmiranog Tenjera i njegov nastup u toj borbi bio je neprepoznatljiv – istaknula je Tamara.

Prvi na Maloj olimpijadi

Visoka očekivanja trenera kluba i reprezentacije nije ispunio ni Luka Boban, izgubio je od potpuno nepoznatog suparnika iz Kocunara te zlatnu medalju na najvažnijem juniorskom turniru u godini zamijenio brončanom.

U Karlovcu je pak održano tradicionalno međunarodno natjecanje Karlovac open, a u isto vrijeme u dvorani se održavalo i natjecanje vrtićanaca u te-kvon-dou Mala olimpijada.

U svim disciplinama i uzrastima nastupila su 694 natjecatelja iz 61 kluba iz 12 zemalja.

– Osvojili smo ekipno drugo mjesto, iza Slovačke, dok smo na Maloj olimpijadi bili ekipno najbolji – rekla je Tamara.

Zlato u Karlovcu osvojili su Lara Miholić, Laura Glasnović, Marko Gregurić i Niko Popović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije