Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Plavi lakoćom gaze kroz HNL, no sada dolazi pravi ispit - Young Boys

Dinamo - Osijek
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
18.08.2018.
u 08:45

Bjeličin rukopis bio je vidljiv i u ovoj utakmici protiv Osijeka (2:1), u kojoj Dinamo ni u jednom trenutku, unatoč posvemašnjoj kreativnoj blokadi (pogodak za 1:0 bio je nakon ubačaja iz kornera), nije gubio glavu

Na ovakav se Dinamo očito moramo početi navikavati, na Dinamo koji je novi lider prvenstva nakon pobjede nad Osijekom (2:1) i koji je nadomak plasmana u Ligu prvaka, ali u čijoj igri nema ni daška čarolije, ni atrakcije, lepršavosti.

Strogo kontrolirani nogomet a la Bjelica, bez previše rizika, kao nekada u doba Vahida Halilhodžića, Dinamu ipak donosi siguran korak na oba fronta, što će treneru ipak donijeti najviše zadovoljstva.

Dinamo - Osijek
1/11

No, teško će Bjelica pobjeći od činjenice kako plavi kroz cijeli kolovoz igraju protiv nedoraslih suparnika, i tek će srazovi s Young Boysima u četvrtom pretkolu Lige prvaka reći pravu istinu o Dinamoj snazi i moći.

Osijek prilično nemoćan

Osijek, koji je dojučer držao lidersku poziciju u HNL-u, u Maksimiru odavno nije izgledao tako nemoćno, sterilno, impresionirano. Kao da su došli na Bernabeu pred 80 tisuća ljudi, a ne u Maksimir pred pet tisuća i na suparnika u kojemu osim Ademija (Makedonija) nema niti jednoga nogometaša koji je u prvih 11 neke reprezentacije.

- Zadovoljan sam pobjedom, u utakmici za koju smo znali da neće biti lagana iz dva razloga: zato što što smo prije četiri dana imali težak europski ispit i zato što smo sada igrali protiv lidera prvenstva - naglasio je Dinamov strateg Nenad Bjelica i dodao:

- Suvereno smo odradili ovu zadaću, bez velikih stresova. Jedini problem pričinjavali su nam suparnikovi prekidi. Da smo prije postigli drugi pogodak, imali bismo ranije riješenu utakmicu, no i ovako sam zadovoljan i sada se možemo u miru pripremati za utakmicu sa Švicarcima (srijeda, 21 sat u Bernu, nap.a.).

>> Pogledajte i kako je nogometaš sve šokirao: Seksao sam se sa sestrom, tetkom i prijateljem

Bjeličin rukopis bio je vidljiv i u ovoj utakmici, u kojoj Dinamo ni u jednom trenutku, unatoč posvemašnjoj kreativnoj blokadi (pogodak za 1:0 bio je nakon ubačaja iz kornera), nije gubio glavu, nego je strpljivo pleo mrežu oko Osijekovoga gola i neumoljivo kažnjavao svaki propust Slavonaca.

Tako je realnost današnjeg Dinama da njegovoga najboljega igrača teško možete pronaći među ofenzivcima, nego tu laskavu titulu ponovno nosi sjajni francuski stoper Theophile-Catherine koji se do sada pokazuje kao najveće pojačanje plavih.

Jedan trenutak zadivljujuće inspiracije dogodio se Mislavu Oršiću čiji je projektil za 2:0 bio najdojmljiviji potez ovoga zaista nesadržajnoga derbija.

Osijek je doista podbacio kao rijetko kada. Zar je moguće da je ova momčad, koja Dinamu nije stvorila niti jednu ozbiljnu neugodnost, dojučer bila lider prvenstva? Kakvi su tek onda ostali? Ah da, vidjeli smo ih u akciji u četvrtak...

Zekić je džentlmenski čestitao Dinamu na pobjedi i poželio mu još jednom uspjeh protiv Švicaraca u pohodu na Ligu prvaka.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

- Danas zaista nismo bili na nekoj razini, osobito u igri prema naprijed. Bez trke bez lopte ne može se igrati ni protiv nižerazredne momčadi, a kamoli protiv Dinama. Najprostije rečeno, nismo se ovdje uspjeli ni potući, bili smo bez žestine, bez energije - naglasio je Zekić.

Zalutali hitac Osijeka

Trener Osijeka iznenađujuće je u derbiju ostavio na klupi Bočkaja i Lopu, čijim se ulaskom ipak nešto pokrenulo u igri bijelo-plavih.

- Nismo mi postali opasniji zahvaljujući njihovom ulasku i našemu pritisku, nego činjenici da se Dinamo planski povukao, prepustio nam dominaciju i čekao priliku da nas ugrozi iz kontre, što je i ostvario. Jednostavno, nedostajalo nam je hrabrosti, agresivnosti, konkretnosti - dodao je Zekić.

U Dinamovim redovima već drugu utakmicu zaredom podbacio je dojučer najznačajniji igrač, mladi Španjolac Dani Olmo. Njegovo nadahnuće i majstorstvo vuklo je Dinamo, a sada se neobjašnjivo ugasio, kao da je pregorio.

Bjeličino zadovoljstvo ipak leži u činjenici kako njegova momčad u defenzivi još uviijek djeluje besprijekorno i suparnik im doista teško stvara šanse. Pogodak Osijek bio je tek plo slučajnosti, zalutali hitac kojega je nespretni Bruno Petković ubacio u vlastitu mrežu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije