Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMJER DRUGIMA

Nogometaši Werdera žestoko kažnjeni jer su namjerno dobili žute kartone

žuti karton
Zoran Grizelj
11.03.2016.
u 15:35

'Ova kazna bi trebala imati preventivan učinak i biti poruka ostalim igračima.'

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) kaznio je nogometaše Werdera Austrijanca Zlatka Junuzovića (28) i Nijemca Clemensa Fritza (35) sa po 20,000 eura jer su u susretu protiv Hannovera namjerno iznudili žute kartone kako bi se 'očistili' uoči važne utakmice protiv Mainza.

Fritz, koji je kapetan Werdera i njegov zamjenik Junuzović su namjerno zaradili žute kartone kako bi propustili utakmicu protiv Bayerna, te se vratili u sastav u derbiju začelja protiv Mainza.

Njihov potez ostao bi bez sankcija da se nakon pobjede protiv Hannovera (4-1) nisu pohvalili novinarima. Nakon što su sve priznali u kameru vodstvo DFB-a je pokrenulo istragu i novčano ih kaznilo. Dodatne sankcije nisu dobili pa će pauzirati samo iduću utakmicu protiv Bayerna.

"Ova kazna bi trebala imati preventivan učinak i biti poruka ostalim igračima," poručio je predsjednik Sportskog suda Hans E. Lorenz dodavši ironično: "U Bundesligi igrači dobivaju čudne žute kartone. Nekima je trebao slobodan dan kako bi punicama išli na rođendan, nekima se rodio sin, a nekima se nije dalo putovati autobusom na iduću utakmicu."

Werder se trenutačno nalazi na 13. mjestu Bundeslige sa 27 bodova, tri više od dodatnih kvalifikacija i šest bodova više od zone ispadanja.

>> Mainz šokirao Bayern na Allianz Areni, asistencija Kramarića za pobjedu Hoffenheima

Komentara 1

ST
strsljen2013
16:02 11.03.2016.

Po tom principu će se onda poništavati utakmice kad se na ponovljenoj snimci bude vidjelo da nije bio jedanaesterac ili da je igrač sam pao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije