Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŠLI GRANICU

Mađarima stigla rigorozna kazna zbog rasizma: UEFA nije imala milosti

Euro 2020 - Group F - Germany v Hungary
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
09.07.2021.
u 20:26

Kazne se odnose na utakmice Eura u kojima je Mađarska ugostila Portugal i Francusku u Budimpešti.

Europski nogometni savez (UEFA) je izrekla kaznu Mađarskom nogometnom savezu za neprimjereno ponašanje navijača na utakmicama Europskog prvenstva, a prema njoj će mađarska reprezentacija sljedeće tri domaće utakmice igrati bez podrške navijača.

Od spomenutih utakmica, treća je predmet uvjetne kazne, koja će biti aktivirana, ako mađarski navijači ponove prijestup u sljedeće dvije godine, navodi se u priopćenju UEFA-ina disciplinskog tijela.

Ono je Mađarima odredilo i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura. Obje se kazne odnose na utakmice Eura u kojima je Mađarska ugostila Portugal i Francusku u Budimpešti.

23 June 2021, Bavaria, Munich: Football: European Championship, Germany - Hungary, preliminary round, Group F, match day 3. A demonstrator gestures with an extended middle finger, painted with rainbow colours, towards Hungarian fans on the edge of Wiener Platz. Next to her are other demonstrators holding a rainbow flag. Photo: Tobias Hase/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Tobias Hase/DPA/PIXSELL

Istraga je pokrenuta zbog navodnih letaka homofobnih i diskriminacijskih sadržaja te oponašanja glasanja majmuna na dvoboju s Francuskom, koji su se uglavnom javljali kad je loptu u svom posjedu imao tamnoputi francuski napadač Kylian Mbappe.

Na meti mađarskih navijača našao se i Karim Benzema, francuski reprezentativac alžirskog porijekla, a uvredljive povike je morao trpiti i kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo.

Komentara 10

Avatar Númenor
Númenor
20:35 09.07.2021.

UEFA mafija, podrška Mađarskoj.

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
20:36 09.07.2021.

Rasizam protiv Bjelaca je politika mainstream ljevice na Zapadu. Dosta bi bilo.

IJ
istina______jako______boli
20:33 09.07.2021.

Znaci kad mentalcima ne dozvolis da ti uniste drustvo u kojem zivis , onda si rasista. I sad nek mi neko kaze da je UEFA sportska organicacija, cisto prljavo politizanstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije