Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI NA OPUS ARENI

Hrvatska protiv Turske igra ključnu utakmicu kvalifikacija za Euro, evo gdje gledati dvoboj

Osijek: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Opus Areni
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
12.10.2023.
u 08:19

Hrvatska je prva u kvalifikacijskoj skupini D s deset bodova iz četiri susreta, a deset bodova ima i drugoplasirana Turska koja je odigrala utakmicu više

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 20 sati i 45 minuta prvi put igra na osječkoj Opus Areni. Protivnik u petom nastupu vatrenih u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. jest reprezentacija Turske.

Protiv Turske Hrvatska je već jednom igrala u ovom kvalifikacijskom ciklusu, u ožujku u Bursi kad su naši reprezentativci slavili 2:0 golovima Matea Kovačića.

– Ovo je ključna utakmica za odlazak na Euro. Imamo veliki motiv, a imat ćemo i sjajnu podršku. Htio bih što prije riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo, a sutrašnjom pobjedom možemo riješiti 90 posto toga – rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Uoči ovog kvalifikacijskog ciklusa izbornik Dalić doznao je da ne može računati na ozlijeđene prvotimce Ivana Perišića i Andreja Kramarića, dok vrlo vjerojatno zbog lakših ozljeda na tim utakmicama neće biti ni Brune Petkovića te Luke Ivanušeca. Uza sve to, Marko Livaja oprostio se od reprezentativnog dresa. U potpunosti nije spreman ni desni bek Josip Juranović.

– Kod nas uvijek ima pritiska, uvijek netko nedostaje. Kako stvari stoje, Juranovića i Petkovića nećemo forsirati. Bit će na klupi i pripremat ćemo ih za Wales. Bio bi prevelik rizik da ih sada stavimo. Tražimo rješenja u napadu, Brekalo igra dobro u Fiorentini, najviše voli igrati na lijevoj strani i sada mu se otvorila prilika, no tu su i Majer i Vlašić. Pašalić ima odgovornost i disciplinu i njega vidimo na desnoj strani. Musa je, pak, u vrhu napada u prednosti pred Beljom – rekao je Dalić uoči susreta.

Turska će sad biti u bitno drukčijem ruhu, jer je prije mjesec dana otkaz na poziciji izbornika dobio Nijemac Stefan Kuntz, a njega je na poziciji izbornika zamijenio Talijan Vincenzo Montella, kojem će ova utakmica biti debi na mjestu izbornika Turske.

Hrvatska je prva u kvalifikacijskoj skupini D s deset bodova iz četiri susreta, a deset bodova ima i drugoplasirana Turska koja je odigrala utakmicu više.

Susret možete od 20 sati i 45 minuta pratiti u programu Nove TV, a uvodna emisija uoči utakmice počinje od 20 sati.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije