Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objašnjenje

Evo zašto Engleska i Francuska imaju dva dana više odmora nego vatreni

QAT, FIFA 2022 World Cup, Round of 16, Japan vs Croatia
Foto: Hasan Bratic/DPA
1/104
06.12.2022.
u 16:02

Unatoč tome što se ovakav format čini nepošten, tako prema strukturi mora biti

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak od 16 sati igra svoj četvrtfinalni dvoboj protiv iznimno jakog Brazila, koji se smatra glavnim favoritom SP-a. Bitka s Japanom je bila iznimno iscrpljujuća no mjesta za kukanje nema, izabranici Zlatka Dalića imaju vremena do petka se odmoriti i onda krenuti u novu borbu. No, zanimljivo je da će Engleska i svjetski prvak Francuska imati dva puna dana odmora više nego Hrvatska prije četvrtfinala. Istu prednost imaju i Nizozemska i Argentina, koji igraju četvrtfinale na isti dan kao i Hrvatska, iako su osminu finala igrale dva dana ranije. 

Iako se na prvu takav raspored čini kao nepošten, format turnira je takav da neke reprezentacije u ovim fazama moraju imati manje odmora u odnosu na druge ekipe. To se događa zato što se u polufinalu spajaju dvije strane ždrijeba koje su dosad bila na suprotnim stranama.

Točnije, reprezentacije iz skupina A i C križaju se s nositeljima iz skupina E i G, a reprezentacije iz skupina B i D križaju se s parovima nositelja skupina F i H. Kako su se utakmice u skupini igrale po abecednom redoslijedu, tako su neke momčadi svoje utakmice trećeg kola grupne faze odigrale čak tri dana ranije od ostalih momčadi.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 2

VA
Varosanin
16:29 06.12.2022.

Te spomenute ekipe imaju i sirinu i vise odmora a mi s malo odmora moramo igrati bez rotacije jer nemamo sirinu. Ali sto je tu je. nema izbora nego se boriti.

T2
Tomo_20
16:56 06.12.2022.

Mafia nista drugo!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije