Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plinari protiv Kiela

Duvnjak stiže u Zagreb: Već šest puta sam se testirao

Master bowl for the THW Kiel
Foto: Frank Molter/DPA/PIXSELL
1/4
16.09.2020.
u 14:48

Ovo je prvi put u mojoj rukometnoj karijeri, a ona traje već jako dugo, da u jednom danu dođemo, odigramo i odemo doma. Nažalost, to je današnja realnost, kaže Duvnjak.

Domagoj Duvnjak predvodit će kao kapetan rukometaše Kiela na gostovanju u Areni kod PPD Zagreba u prvom kolu elitne skupine Lige prvaka u četvrtak. Neće mu ovo biti prvi put da kao gost igra u Areni.

– Igrao sam jednom s Hamburgom i dvaput s Kielom – prisjeća se Duvnjak.

Sjećate se i rezultata?

– Točnog rezultata ne, ali znam da sam s Hamburgom pobijedio, a s Kielom dvaput izgubio – istaknuo je.

Prvi put je igrao protiv „plinara“ u dresu Hamburga 2010. godine i u pobjedi 29:22 sudjelovao je s osam pogodaka. No sa „zebrama“ nije imao sreće. Prvo je Kiel izgubio 2014. godine (25:27), a potom i godinu dana kasnije (22:29). Duvnjak je u prvom porazu postigao tri, a u drugom dva pogotka.

Nema mi tko pljeskati

– Vrijeme je za pobjedu. Objektivno, favoriti smo po svemu i bit će čudo ako ne osvojimo bodove. Istina, nedostaje nam Bylik, ali je kao pojačanje stigao Norvežanin Sagosen. S njim se znam s velikih natjecanja, a sada sam ga upoznao malo pobliže jer smo zajedno na treninzima od 27. srpnja. Super je dečko i bit će nam od velike pomoći. Ne očekujem od njega samo pogotke, već i mnogo asistencija, a da ne govorim koliko je čvrst u obrani – istaknuo je Duvnjak.

04 June 2020, Schleswig-Holstein, Kiel: The Kiel captain Domagoj Duvnjak (l) and Kiel's coach Filip Jicha present the championship bowl. Because of the Corona pandemic the "Zebras" were awarded as German handball champions without an audience. The leader of the league was declared champion after 26 matchdays. It is the first title of the Northern Germans since 2015 and the 21st overall. Photo: Frank Molter/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Frank Molter/DPA/PIXSELL

U Zagrebu se nećete baš puno zadržavati?

– Ne, dolazimo čarterom na dan utakmice i odmah poslije idemo kući. Ovo je prvi put u mojoj rukometnoj karijeri, a ona traje već jako dugo, da u jednom danu dođemo, odigramo i odemo doma. Nažalost, to je današnja realnost. Treba se dobro paziti jer pandemija itekako još traje – priča Duvnjak.

Dobro, kada će te se za stalno vratiti u Zagreb?

– Ne tako skoro. Barem što se tiče igranja – dodao je Duvnjak.

Jučer ste imali obavezno testiranje, 48 sati prije utakmice. I tako je svaki put kada se igra Liga prvaka?

– Već sam se testirao šest puta dosad – rekao je.

Nije vas pomalo strah kada idete na testiranje?

– Nije. Jedino je prisutna mala nelagoda, ništa više – istaknuo je.

Nažalost, u Areni vas neće dočekati pljesak gledatelja. Njih, naime, neće biti u dvorani.

I to je nešto na što se moramo naviknuti. Barem do nekog određenog vremena. Da, bit će čudno što će biti prazno. Koliko sam čuo čak se neću moći malo podružiti i porazgovarati s novinarima – rekao je Duvnjak.

04 June 2020, Schleswig-Holstein, Kiel: The Domagoj Duvnjak from Kiel holds up the award for the "most valuable player of the season". Due to the Corona pandemic, the German handball champion THW Kiel was honoured without an audience. The "Zebras" had to sit on a podium with distance and mouth-nose protection. The leader of the table was declared champion after 26 match days. It is the first title of the Northern Germans since 2015 and the 21st overall. Photo: Frank Molter/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Frank Molter/DPA/PIXSELL

U njemačkom prvenstvu isto nema gledatelja?

– Kako gdje, od regije do regije. U nekim regijama su dozvoljeni gledatelji. Što se tiče Kiela i naše regije, mi za sada igramo pred praznim tribinama.

Ovo je prvi put da njemačko prvenstvo počinje tek u listopadu?

– Da, nikad dulje pripreme nisam imao, od kraja srpnja do sada. Toliko se nisam pripremao ni za Olimpijske igre. Ali, zato je bilo i dovoljno dana za odmor pa sam posjetio svoje u Đakovu, malo sam bio na moru, malo u Zagrebu – priča Duvnjak.

U Zadru je bio spektakl

Jeste li vidjeli novu momčad PPD Zagreba koju s klupe vodi vaš nekadašnji kapetan Igor Vori?

– Gledao sam završni turnir SEHA Gazprom lige u Zadru. Zagreb ima mladu ekipu kojoj treba vremena da se posloži. Bilo mi je pomalo nevjerojatno da su propustili svladati Vardar u regularnom tijeku utakmice, ali događa se. Moram pohvaliti organizaciju završnog turnira u Zadru. Na televiziji je izgledalo spektakularno, a poslije sam čuo od nekih prijatelja da je sve bilo za desetku.

Reprezentacija je dobila suparnike u skupini na Svjetskom prvenstvu koje će se igrati sredinom siječnja u Egiptu. Komentar?

– Sad će ispasti da sam kao papagaj, ali bitno je da svi budemo zdravi i da idemo utakmicu po utakmicu. Katar će nam biti itekako ozbiljan suparnik. Od njih smo izgubili na Igrama u Riju, jedva ih pobijedili na turniru u Poreču. Što se tiče skupine s kojom se kasnije križamo, Danska je uvijek opasna, a ni s Argentinom neće biti lako. No ako bude onako dobra atmosfera kao na zadnjem Europskom prvenstvu na kojem smo bili srebrni, onda nema brige da nećemo daleko dogurati – rekao je kapetan reprezentacije.

Čujete li se s Červarom?

– Da, u stalnom smo kontaktu. Razgovaramo, analiziramo – zaključio je Duvnjak.

Video - Červarov govor na Trgu po povratku s EP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije