Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA STEPANČIĆ

Čudan je osjećaj zabiti gol nakon godinu dana

04.02.2021.
u 16:10

Bude li sve u redu, a nema razloga da ne bude, Luka bi trebao biti spreman za ožujske kvalifikacije u kojima će se Hrvatska boriti za odlazak na Olimpijske igre u Tokio

Luka Stepančić, hrvatski rukometni reprezentativac i igrač mađarskog Pick Szegeda, vratio se na parket nakon godinu dana stanke. Dugo je trpio bolove i nije igrao, a tijekom stanke zbog pandemije koronavirusa stalno je posjećivao liječnike te išao i na magnetsku rezonanciju, ali se ozljeda nije vidjela. Potom je početkom rujna prošle godine saznao da će morati na operaciju.

Pet pogodaka za povratak

Naime, u Mađarskoj je na kraju ipak utvrđeno da mora na šivanje ligamenata desne noge i operacija je uspješno obavljena. Bilo je nekih naznaka da bi ipak mogao biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Egiptu, no to se ipak nije dogodilo.

- Luka je odigrao prvu utakmicu nakon stanke u mađarskom prvenstvu, protiv Cegledija (42:21). Povratak je bio sjajan jer je postigao pet pogodaka.

– Dugo je prošlo od zadnje utakmice, i tijelom i glavom moram se na to naviknuti. Sada se trebam vratiti u pravu formu. Bio sam nervozan jer sam se osjećao kao da igram prvu utakmicu u životu, a postići pogodak nakon godinu dana čudesan je osjećaj. Suigrači su mi u tome pripomogli i rekli su da im moram platiti pivo nakon takvog povratka – istaknuo je Stepančić.

Bude li sve u redu, a nema razloga da ne bude, Luka bi trebao biti spreman za ožujske kvalifikacije u kojima će se Hrvatska boriti za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

Novi izbornik Hrvoje Horvat računa na iskusnog desnog vanjskog pucača koji je imao važnu ulogu na EP-u u Stockholmu gdje je Hrvatska pod vodstvom Line Červara osvojila srebro.

– Čuo sam se sa Stepančićem, dobro se osjeća, trenira i već i igra – istaknuo je Horvat.

Propustio dva EP-a

Luka je u reprezentaciji od 2013. kada ga je na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku poveo tadašnji izbornik Slavko Goluža. Igrao je Luka na gotovo svim velikim natjecanjima do Egipta. Iza sebe ima nastupe na svjetskim prvenstvima u Španjolskoj (2013.), Kataru (2015.), Francuskoj (2017.) te Njemačkoj i Danskoj (2019.), te na europskim prvenstvima 2018. i 2020. godine.

Nastupio je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. Bude li zdravlja i ako se sve poklopi u Montpellieru, otići će i drugi put na OI. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije