Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Columbus slavio i 12. put zaredom

Montreal - Los Angeles Kings
Reuters/PIXSELL
24.12.2016.
u 13:30

Chicago je sa 49 bodova iz 36 nastupa i dalje na vrhu Zapada, dok je Colorado sa 25 bodova iz 33 utakmice i dalje sastav s najslabijim učinkom u čitavom NHL-u.

Hokejaši Columbus Blue Jacketsa ostvarili su 12. uzastopnu pobjedu svladavši na svom ledu Montreal Canadiense sa 2-1 u derbiju večeri i tako postali prvi sastav u NHL-u koji je stigao do učinka od 50 bodova ove sezone.

Najzaslužniji za nastavak najduljeg pobjedničkog niza u klupskoj povijesti bio je vratar Sergej Bobrovski koji je zaustavio čak 36 udaraca gostiju, dok su strijelci za domaće bili Sam Gagner (17:50) i Brandon Saad (21:22). Jeff Petry (49:08) je udarcem iz "mrtvog kuta" sredinom trećeg dijela uspio svladati Bobrovskog, ali to je ostao jedini pogodak gostiju.

Columbus je sada na vrhu Istočne konferencije i čitavog NHL-a sa 50 bodova iz 32 odigrana susreta, dok je Montreal i dalje vodeći sastav skupine Atlantic sa 46 bodova iz 34 nastupa.

Prvaci Pittsburgh Penguinsi oporavili su se od 1-7 poniženja doživljenog u Columbusu večer ranije 4-1 domaćom pobjedom protiv New Jersey Devilsa. Domaće je u vodstvo doveo kapetan Sidney Crosby (11:00) iskoristivši situaciju s igračem više sredinom prve trećine. Eric Fehr (24:13) je pvisio na 2-0 prije no što je Kyle Palmieri (33:24) vratio nadu Devilsima. No, Chad Ruhwedel (39:21) je svojim prvim pogotkom u karijeri u NHL-u omogućio Pensima da na odmor između druge i treće trećine odu s dva gola prednosti da bi konačnih 4-1 postavio Patric Hornqvist (52:05).

Ovom pobjedom Pensi su stigli na učinak od 49 bodova iz 35 utakmica i drže drugo mjesto na Istoku, dok su Devilsi 14. na Istoku sa 33 boda.

Prošlosezonski finalisti San Jose Sharksi su u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini Pacific na svom ledu svladali Edmonton Oilerse sa 3-2 u produžetku. Junak pobjede bio je "rookie" Kevin Labanc koji je postigao dva gola za Sharkse uključujući i pobjednički u produžetku. Domaće je u vodstvo doveo Joe Pavelski (20:31) golom s igračem više u prvoj minuti druge trećine, a taj je rezultat vrijedio sve do 47. minute. Tada su u samo dvije i pol minute igre gledatelji u "Shark Tanku" vidjeli tri gola, Connor McDavid (46:17) je poravnao na 1-1, Kevin Labanc (48:21) je svojim prvim golom na utakmici vratio prednost domaćima, ali ona je trajala samo 24 sekunde do pogotka Patricka Maroona (48:45). U produžetku je
Labanc (63:22) još jednom svladao Cama Talbota pa sada Sharksi imaju 43 bodaiz 34 susreta, a Oilersi 42 iz 36 nastupa.

Iznenađenje večeri dogodilo se u Chicagu gdje su Colorado Avalanchei prekinuli niz od pet poraza zaredom svladavši vodeću momčad Zapada Blackhawkse sa 2-1 u produžetku. Domaći su poveli golom Jonathana Toewsa (31:52), Mikko Rantanen (45:42) je zabio za 1-1, a produžetak je trajao samo 25 sekundi koliko je trebalo Nathanu MacKinnonu (60:25) za pobjednički pogodak.

Chicago je sa 49 bodova iz 36 nastupa i dalje na vrhu Zapada, dok je Colorado sa 25 bodova iz 33 utakmice i dalje sastav s najslabijim učinkom u čitavom NHL-u.

Bili su ovo posljednji susreti uoči blagdanske pauze u NHL-u, a sezona se nastavlja 27. prosinca. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije