Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Uefin predsjednik

Čeferin obećao pomoć manjim ligama u borbi s bogatijima

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
14.09.2016.
u 13:52

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Aleksander Čeferin izabran je za novoga predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) na izvanrednom kongresu koji se održava u Ateni. 

Čeferin je na izborima uvjerljivo pobijedio svog jedinog protukandidata, Nizozemca Michaela van Praaga sa 42-13 u glasovanju zastupnika.

Na dužnosti Uefina predsjednika Čeferin će zamijeniti Francuza Michela Platinija koji je u svibnju morao odstupiti nakon što ga je Etička komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) kaznila s četiri godine zabrane rada u nogometu. 

Oba kandidata su u svojim nastupnim govorima obećali pomoći manjim zemljama i ligama koje su suočene sa sve izraženijom podjelom na mali broj bogatih klubova iz velikih zemalja i svih ostalih, posebno se osvrnuvši na moguću reorganizaciju Lige prvaka najavivši borbu protiv osnivanja moguće Super lige kojom prijete najbogatiji klubovi, no 48-godišnji Čeferin je u tom pogledu očito bio vjerodostojniji.

- Velika je čast biti izabran, ali istovremeno to je i velika odgovornost. Moja mala Slovenija je vrlo ponosno zbog ovoga, a nadam se da ćete jednoga dana i vi biti ponosni - izjavio je Čeferin. 

Po zvanju odvjetnik, Čeferin se odlučio angažirati u nogometnom svijetu 2011. godine kada je u veljači izabran za predsjednika NZS-a, a pod njegovim vodstvom NZS je postigao veliki organizacijski iskorak.

Tako je izgrađen nogometni centar vrijedan 8.5 milijuna eura, a sjedište saveza je prebačeno iz Ljubljane u Brdo pri Kranju.

Komentara 1

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:41 14.09.2016.

ne sviđa ni se ideja da predsjednik nogometnog saveza bude predstavnik snježnih sportova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije