Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborni kongres

Slovenac Aleksander Čeferin novi je Uefin predsjednik

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
14.09.2016.
u 11:21

Čeferin je na Uefinu izbornom kongresu u Ateni osvojio 42 glasa, dok je njegov protukandidat Nizozemac Michael van Praag osvojio 13 glasova

Slovenac Aleksander Čeferin novi je Uefin predsjednik. Čeferin je na Uefinu izbornom kongresu u Ateni osvojio 42 glasa, dok je njegov protukandidat Nizozemac Michael van Praag osvojio 13 glasova. Pravo glasa imalo je 55 Uefinih članica.

Novi Uefin predsjednik rođen je u Ljubljani 13. listopada 1967. godine, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu. Predsjednik je Slovenskog nogometnog saveza od 2011. godine.

Hrvatski nogometni savez predstavljali su predsjednik Saveza i član Izvršnog odbora Uefe Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović te voditeljica Odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac.

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza zamijenit će Francuza Michela Platinija koji je u svibnju morao odstupiti nakon što ga je Etička komisija Fife suspendirala na četiri godine. 

Čeferin je sedmi Uefin predsjednik od 1954. godine nakon Schwartza, Wiederkehra, Franchija, Georgesa, Johansson i Platinija. 

>>Platini: Moja je savjest čista, u ničemu nisam pogriješio

Komentara 18

AN
Android
11:46 14.09.2016.

Uvjerljiva pobjeda. Čestitam!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:30 14.09.2016.

sad će i UEFA imati svoju arbitražu

TO
tovaravot
11:45 14.09.2016.

Ovo je ko i kad je Katar dobio domacinstvo za svjetsko prvenstvno. Nijedno nema veze sa nogometom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije