Naslovnica Sport Nogomet

Slovenac Aleksander Čeferin novi je Uefin predsjednik

Čeferin je na Uefinu izbornom kongresu u Ateni osvojio 42 glasa, dok je njegov protukandidat Nizozemac Michael van Praag osvojio 13 glasova
14. rujna 2016. u 11:21 18 komentara 9049 prikaza
Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Slovenac Aleksander Čeferin novi je Uefin predsjednik. Čeferin je na Uefinu izbornom kongresu u Ateni osvojio 42 glasa, dok je njegov protukandidat Nizozemac Michael van Praag osvojio 13 glasova. Pravo glasa imalo je 55 Uefinih članica.

Novi Uefin predsjednik rođen je u Ljubljani 13. listopada 1967. godine, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu. Predsjednik je Slovenskog nogometnog saveza od 2011. godine.

Hrvatski nogometni savez predstavljali su predsjednik Saveza i član Izvršnog odbora Uefe Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović te voditeljica Odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac.

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza zamijenit će Francuza Michela Platinija koji je u svibnju morao odstupiti nakon što ga je Etička komisija Fife suspendirala na četiri godine. 

Čeferin je sedmi Uefin predsjednik od 1954. godine nakon Schwartza, Wiederkehra, Franchija, Georgesa, Johansson i Platinija. 

>>Platini: Moja je savjest čista, u ničemu nisam pogriješio

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • Android:

  Uvjerljiva pobjeda. Čestitam!

 • Avatar EU MOJCA
  EU MOJCA:

  sad će i UEFA imati svoju arbitražu

 • belottotototo:

  Ovo je ko i kad je Katar dobio domacinstvo za svjetsko prvenstvno. Nijedno nema veze sa nogometom.