Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI, DVA, JEDAN - PECI

Tipovi smo od slanog, a slatko i dalje prepuštamo suprugama

3,2,1 - peci
Foto: Promo
1/8
24.12.2017.
u 21:52

Petar Ćiritović i Borko Perić osvojenih 25.000 kuna su donirali

Iako se u početku nije činilo da će s idejom da za glavni sastojak svečane torte na kat odaberu mrkvu imati ikakve šanse u odnosu na ideje svojih protivnika u kojima su dominirali čokolada i lješnjaci, duetu Borku Periću i Petru Ćiritoviću ipak je uspjelo impresionirati žiri.

Pomeli konkurenciju

U specijalnom izdanju showa “Tri, dva, jedan – peci!”, u kojem su božićne slastice i kolače radili poznati, pobijedili su Perić i Ćiritović iako su imali isti broj glasova kao i druga dva para koja su prošla u finale. Suci Tomislav Špiček, Ana Marcelić i Mate Janković, koji im se pridružio u finalu, kratko su nakon ocjenjivanja vijećali te odlučili da je Borkova i Petrova torta od mrkve, nazvana “Audrey Hepburn”, najbolja, kao i dodatni zadatak, puding od malina. Iza sebe su ostavili Ornelu Višticu i njezinu prijateljicu Josipu Bortiek Klobučar te mamu i kćer – Barbaru i Maru Nola.

– Nismo nikada pravili tortu na kat pa nam je to bio dovoljan izazov. Zato smo i odabrali jednostavan, efektan recept bez puno kompliciranja, a dali smo joj ime koje ju čini posebnom, što Audrey i jest bila – rekao nam je Petar Ćiritović, koji je tortu s mrkvom prvi put probao u Puli, u Borkovu rodnom gradu.

– Nisam je doduše probao kod njega, ali vjerujem da nas je u prijateljstvu koje traje desetak godina, otkad smo zajedno u ZKM-u radili “Velikog Gatsbyja”, spojila i ljubav prema kuhanju.

3,2,1 - peci
1/6

“Family guys”

Mi smo prilično “family guys” koji su k tome dobro kliknuli i kojima nije strana kuhača pa je bilo logično da pozovem Borka da mi bude partner u showu – objašnjava Petar. On i Borko prilično su se suvereno ponašali dok su mijesili tijesto, radili kreme i preljeve, ali priznaju da to ipak nije njihov fah jer su više “od slanog”.

– Kolače radim rijetko, ali sve se da svladati, naročito ako te to zanima. Nadam se samo da neću ubuduće biti angažiran za kolače, prepuštam to svojoj supruzi i mami, one to ipak rade bolje pa što da se miješam. Zato ću se držati slanoga – govori kroz smijeh Ćiritović. Ponekad se mogao steći dojam da su on i Borko bili znatno kompetitivniji od drugih parova te da im je više bilo stalo do pobjede i titule najboljih slastičara amatera. Petar tvrdi da je to bio dio njihove zabavljačke priče kojom su željeli unijeti malo dinamike i smijeha u show.

– Vjerovali smo u sebe, a volimo se i natjecati, ali pobjeda nam nije bila cilj. No, na koncu mi je drago što smo upravo mi osvojili novac za ovako plemenitu svrhu – rekao je Petar. Naime, budući da je natjecanje ovog puta bilo humanitarnog karaktera, osvojenih 25 tisuća kuna poznati glumci donirali su udruzi “RTL pomaže djeci”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije