Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALEIGH HENDERSHOT

Evo što Amerikanka savjetuje strancima koji žele doći u Hrvatsku

Kaleigh Hendershot
Foto: Screenshot
1/2
29.05.2019.
u 07:00

Kaleigh je dala i nekoliko zanimljivih napomena oko dobivanja posla u Hrvatskoj. Po njoj je za strance najbolja mreža LinkedIn, na kojoj strane tvrtke nude poslove i kod nas. Odličan izvor su i Facebook grupe.

Najpoznatija Amerikanka u Hrvatskoj Kaleigh Hendershot na svom je YouTube kanalu "This Croatian Life" objavila novi video u kojem objašnjava što sve strancima treba za selidbu u Hrvatsku.

– Naravno, sve je puno lakše ako ste građanin Europske unije, no ako ste Amerikananac, trebate znati neke stvari. Prije svega, u Hrvatskoj kao turist možete ostati najviše 90 dana u razdoblju od šest mjeseci. Nakon toga možete ponovno doći tek nakon što prođe šest mjeseci. Ako ste iz europskog gospodarskog prostora, onda možete tražiti produžetak boravka osam dana prije isteka tih 90 dana – ispričala je Kaleigh i dodala kako se europska plava karta može dobiti i ako se u Hrvatsku dolazite školovati, raditi, ili ako vam je tu član obitelji. Napomenula je i da isto vrijedi i za one koji registriraju istospolno partnerstvo..

Kaleigh je dala i nekoliko zanimljivih napomena oko dobijanja posla u Hrvatskoj. Po njoj je za strance najbolja mreža  LinkedIn, na kojoj strane tvrtke nude poslove i kod nas. Odličan izvor su i Facebook grupe. 

– Moj je savjet da nađete nešto što možete raditi iz svog doma, za tvrtke koje su u Americi ili drugdje u svijetu. Ako se vjenčate s hrvatskim državljaninom, onda možete raditi bilo gdje u Hrvatskoj – ispričala je Hendershot.

Podsjetimo, Kaleigh se udala za supruga Dominika s kojim posljednje dvije godine živi u Sesvetama. 

Ključne riječi

Komentara 15

MP
marijan.pinkeva
10:27 29.05.2019.

Udala se za Dominika, a ne za supruga.....

RD
robert.dujmovic73
07:11 29.05.2019.

Nezna covjek sta da kaze na ovo..... ovo je odista drugacije nego sam ja mislio. Hvala novinaru koji cijeni Amerikankino mišljenje o nama i nacinu dolazenjs do posla

AU
austrougarskigeneral
11:43 29.05.2019.

amerikanci vole hrvatsku sve više gostiju iz amerike na obali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije