Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Evo što Amerikanka savjetuje strancima koji žele doći u Hrvatsku

Kaleigh je dala i nekoliko zanimljivih napomena oko dobivanja posla u Hrvatskoj. Po njoj je za strance najbolja mreža LinkedIn, na kojoj strane tvrtke nude poslove i kod nas. Odličan izvor su i Facebook grupe.
29. svibnja 2019. u 07:00 15 komentara 24455 prikaza
Kaleigh Hendershot
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Najpoznatija Amerikanka u Hrvatskoj Kaleigh Hendershot na svom je YouTube kanalu "This Croatian Life" objavila novi video u kojem objašnjava što sve strancima treba za selidbu u Hrvatsku.

Kaleigh Hendershot Amerikanka u Hrvatskoj: Hrvati, ove pogreške najčešće radite kad pričate engleski jezik!

– Naravno, sve je puno lakše ako ste građanin Europske unije, no ako ste Amerikananac, trebate znati neke stvari. Prije svega, u Hrvatskoj kao turist možete ostati najviše 90 dana u razdoblju od šest mjeseci. Nakon toga možete ponovno doći tek nakon što prođe šest mjeseci. Ako ste iz europskog gospodarskog prostora, onda možete tražiti produžetak boravka osam dana prije isteka tih 90 dana – ispričala je Kaleigh i dodala kako se europska plava karta može dobiti i ako se u Hrvatsku dolazite školovati, raditi, ili ako vam je tu član obitelji. Napomenula je i da isto vrijedi i za one koji registriraju istospolno partnerstvo..

ŽIVI U HRVATSKOJ Amerikanka se iznenadila koliko troši na život u Hrvatskoj u odnosu na SAD

Kaleigh je dala i nekoliko zanimljivih napomena oko dobijanja posla u Hrvatskoj. Po njoj je za strance najbolja mreža  LinkedIn, na kojoj strane tvrtke nude poslove i kod nas. Odličan izvor su i Facebook grupe. 

– Moj je savjet da nađete nešto što možete raditi iz svog doma, za tvrtke koje su u Americi ili drugdje u svijetu. Ako se vjenčate s hrvatskim državljaninom, onda možete raditi bilo gdje u Hrvatskoj – ispričala je Hendershot.

Podsjetimo, Kaleigh se udala za supruga Dominika s kojim posljednje dvije godine živi u Sesvetama. 

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • marijan.pinkeva:

    Udala se za Dominika, a ne za supruga.....

  • robert.dujmovic73:

    Nezna covjek sta da kaze na ovo..... ovo je odista drugacije nego sam ja mislio. Hvala novinaru koji cijeni Amerikankino mišljenje o nama i nacinu dolazenjs do posla

  • austrougarskigeneral:

    amerikanci vole hrvatsku sve više gostiju iz amerike na obali