Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Amerikanka u Hrvatskoj: Hrvati, ove pogreške najčešće radite kad pričate engleski jezik!

Poznata youtuberica redovito nas oduševljava svojim videima u kojima progovara o razlikama između Hrvata i Amerikanaca
13. svibnja 2019. u 15:27 107 komentara 78496 prikaza
Foto: Screenshot/YouTube

YouTuberica Kaleigh Hendershot Amerikanka je s hrvatskom adresom, a u Hrvatskoj je postala poprilična zvijezda nakon što je na svom kanalu objavila videozapis u kojem progovara o razlikama između Hrvata i Amerikanaca. U svojem posljednjem videu progovorila je o stvarima i riječima na engleskom jeziku koje Hrvati pogrešno upotrebljavaju. 

ŽIVI U HRVATSKOJ Amerikanka se iznenadila koliko troši na život u Hrvatskoj u odnosu na SAD

Prva greška koju je Kaleigh navela bila je oslovljavanje objekata u muškom i ženskom rodu, odnosno 'on/ona' umjesto 'ono'. U engleskom jeziku, jedino se ljudi i životinje oslovljavaju u muškom i ženskom rodu, dok se sve ostale stvari oslovljavaju s ono. Kaleigh navodi primjer kako njezina prijateljica četkicu za zube oslovljava s 'ona'. 

Druga greška koje Kaleigh dotaknula odnosila se na brkanje riječi "uzeti" i "dati". Primjerice, liječnik joj je nedavno rekao kako će joj "uzeti recept", umjesto "dati recept".

mladi i moćni Oni zarađuju milijune snimajući se u vlastitim neurednim spavaćim sobama

Također, u engleskom se jeziku kaže 'napraviti kavu', dok ćemo mi uglavnom reći 'skuhati kavu'. Hrvati riječi 'boring' i 'annoying' stavljaju pod znak jednako, iako u engleskom jeziku one zapravo i nemaju isto značenje. 'Boring' se odnosi na nešto što nije zanimljivo ili uzbudljivo, dok se 'annoying' više odnosi na našu frustraciju nekom drugom osobom ili stvari. 

Kaleigh Hendershot KALEIGH HENDERSHOT 'Mi nismo debeli, lijeni i glupi!' Amerikanka u Hrvatskoj novim videom razbija zablude

Na kraju je videa dodala kako Hrvati za svaki kraj razgovora koriste 'čujemo se' (engl. we will hear each other) što je nešto što se u Americi nikada ne koristi, no priznala je i kako je ona počela koristiti taj izraz otkada živi u Hrvatskoj.
 

uživa sa Željanom
Farmerica Samanta progovorila o bolesti koju ima već 15 godina: 'Dugo mi je trebalo da je prihvatim'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti