Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVI U HRVATSKOJ

Amerikanka se iznenadila koliko troši na život u Hrvatskoj u odnosu na SAD

03.04.2019.
u 10:17

U svojem posljednjem videu je progovorila o razlikama između troškova života u Hrvatskoj i Americi. Govorila je o troškovima stanovanja, hrane i prijevoza

YouTuberica Kaleigh Hendershot Amerikanka je s hrvatskom adresom, a u Hrvatskoj je postala poprilična zvijezda nakon što je na svom kanalu objavila videozapis u kojem progovara o razlikama između Hrvata i Amerikanaca. U svojem posljednjem videu progovorila je o razlikama u troškovima života u Hrvatskoj i Americi. Govorila je o troškovima stanovanja, hrane i prijevoza. 

Kaleigh ističe kako bi iznajmljivanje jednosobnog stana u Americi za mjesec dana u centru grada stajalo oko osam tisuća kuna, dok je to u Hrvatskoj oko dvije tisuće kuna. Kada je riječ o komunalnim uslugama, tu je situacija sasvim drukčija s obzirom na to da su njihovi troškovi u Americi manji nego li kod nas. 

Mjesečni trošak za internet u Americi iznosi oko 400 kn, dok kod nas dođe oko 150 kuna. Kada je riječ o troškovima javnog prijevoza, i tu smo povoljniji jer stoje upola manje. Obrok u nekom ''manje skupom'' američkom restoranu stajat će nešto manje od 100 kuna, dok je kod nas oko 50 kuna.

Namirnice poput kruha također su povoljnije u našim trgovinama nego li u američkim. Dvije namirnice koje su gotovo iste cijene jesu mlijeko i jaja. Članstvo u teretani također je otprilike iste cijene, a najveću cjenovnu razliku osjetit ćete ako želite poslati dijete u vrtić. Mjesečni troškovi američkih vrtića tako iznose više od pet tisuća kuna, dok su kod nas oko tisuću kuna.

Komentara 107

AR
Arger
11:37 03.04.2019.

A gdje ce to gospodicna iznajmiti stan u centru grada za 2000kn? Mozda u Zg ili Splitu,Dubrovniku? A volio bi otici u restoran, negdje navecer sjest sa drustvom i platiti 50kn po osobi. Malo se zaigrala sa brojkama.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:02 03.04.2019.

Moliš boga da te ne zaboli zub u Americi ili se na daj Bože razboliš 😩

ZV
Zvonko
10:29 03.04.2019.

Nismo čuli koliki su prosjećni prihodi zaposlenika u SAD-u i Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije