Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostao bez prijatelja

Boris Hrepić Hrepa objavio tužnu vijest: 'Teško mi je u ovom trenutku odabrati prave riječi'

Zagreb: Boris Hrepi?, basist Daleke obale i autor knjige Našao sam dobar bend
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/6
17.04.2023.
u 19:36

Denis je bio vokal u blues bendu „L.B. Blues Band“ s kojim je Hrepa imao svoj prvi javni nastup u TOK-u, krajem 1981. godine

Glazbenik Boris Hrepić Hrepa (59) pratiteljima na Facebooku objavio je tužnu vijest. Naime, splitski umjetnik ostao je bez bliskog prijatelja Denisa Bižaca.

- Otišao je Denis Bižaca, moj najbolji prijatelj od prvih akorda na gitari, prvih pjesama i prvih bendova. Naši su putevi većinu života bili gusto isprepleteni na više nivoa, napisali smo zajedno i snimili gomile pjesama, snimio je bek vokale na prva dva albuma Daleke obale a i bio član jedne ranije postave benda, pisali smo i glumili u dječjim predstavama, režirali i snimali humoristične video uratke, suradnik mi je bio u 'Dici sritnih lica', vodio je kviz na prva tri Thrill Blues Festivala, otac je mojih nećaka, muž moje sestre i barba i tetec moje djece. Stivideni u kojima je bio autor i pjevač, Dear Prudence, prvi blues band L.B Blues band i tako dalje...Teško mi je u ovom trenutku odabrati prave riječi i nabrojiti sve, i sigurno ću se tu na Facebooku vraćati i objavljivati neke njegove i zajedničke kreacije, jer je iznimno talentirani autor, pjevač, glumac, pisac, komičar. To je moja dužnost. Dragi Denkoslave, hvala ti što si obogatio moj život - napisao je Hrepa.

Inače, kao što je Hrepa u objavi i spomenuo, Denis je bio vokal u blues bendu „L.B. Blues Band“ s kojim je Hrepa imao svoj prvi javni nastup u TOK-u, krajem 1981. godine. U ljeto 1985. zajedno sa Marijanom Banom, gitaristom Acom Radovićem i bubnjarom Željkom Hajsokom Hrepa osniva grupu „Daleka obala“. 

Postava benda, osim Bana i Hrepe, se tijekom slijedeće tri godine stalno mijenjala, a i u njoj je bio prisutan Denis kao prateći vokal. Nakon šest studijskih albuma, jedne kompilacije te zadnjeg dvostrukog uživog albuma „Daleka obala“ je početkom jeseni 2001. prestala s djelovanjem.

A s Denisom je radio i u udruzi za promicanje dječje aktivnosti „Dica sritnih lica“ čiji je predsjednik Hrepa, a koju je osnovao 2008. godine.

VIDEO Stavros nam se javio iz bolnice: 'Sve bi trebalo biti gotovo do početka ljeta'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije