Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Romi u Hrvatskoj će, nažalost, još dugo ostati građani tko zna kojeg reda

Uređena bi država trebala pomoći sankcioniranjem nenamjenskog trošenja javnog novca, sprečavanjem bespravne gradnje, obveznim pohađanjem škole, kažnjavanjem prijestupnika koji ugrožavaju sigurnost čitave zajednice
01. rujna 2021. u 10:30 29 komentara 2653 prikaza
Parag
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Iz Splita je početkom kolovoza pristigla uistinu tužna vijest. U 26. godini života preminula je Melanija Mešić, prva Romkinja na splitskom Sveučilištu te aktivistica koja se borila protiv diskriminacije Roma. Samo godinu dana nakon što je iz Zagreba došla studirati ekonomiju u Split, koji je obožavala, otkrila je da ima leukemiju. Tada joj je stariji brat transplantacijom krvotvornih matičnih stanica pružio novu priliku za život. Unatoč bolesti polagala je ispite, učila korejski, plesala hip-hop, pripremala predstavu Arterarija i na društvenim mrežama otvoreno i bez zadrške govorila o svojem iskustvu borbe s leukemijom.

SERBIA-ZRENJANIN-CHINA'S LINGLONG-CEREMONY
VELIKA ANALIZA
Srbija je dvostruko siromašnija od Hrvatske i u TOP tri zemlje u koje ulažemo
Zagreb: Na glavnom Trgu održan je Festival slobode 2.0
PREMIUM ANALIZA
Hrvati se ponašaju antivakserski, tipično za istočnu Europu
Protest against enthronement of Bishop Joanikije in Cetinje
PREMIUM KOMENTAR
Crna Gora je najopasnije mjesto u Europi. Kaos može pogoditi Dubrovnik
 • BratGandalfovogBrata:

  treba biti realan i reći da njihova "kultura i običaji" su nekompatibilni sa našim. koliko već stoljeća obitavaju na ovim prostorima i nikako se ne mogu integrirati u društvo. istražite zašto je to tako a ne za svakog jarca kriviti ... prikaži još! većinsko autohtono stanovništvo

 • wwwcro:

  Romi su 365 dana u godini na godišnjem odmoru…Svi mi osim Roma uplaćujemo u državni proračun putem svih oblika poreza. Romi ne uplaćuju ništa ( manje od 0,01% njih uplaćuje), dok u isto vrijeme iz državnog proračuna dobivaju milione kuna ... prikaži još! za djecji i socijalnu pomoć kojom kupuju alkohol i drogu umjesto da kupuju odjeću i knjige za djecu. Osim što se bave krađom bakra i željeza oni preprodaju droge i duhan. Svake godine sudjeluju u ubojstvima nedužnih građana. Baš zbog toga što imaju viška slobodnog vremena i zato što dobivaju novac iz proračuna u koji mi svi uplaćujemo njih bi trebalo u zamjenu za taj novac zaposliti na održavanju cesta. Preko zime da čiste snijeg a kad nema snijega da kose travu. Tek za one koji doprinose nešto ovoj našoj zajednici bi trebalo dati pravo da podnesu zahtjev za dječji doplatak i socijalnu pomoć.

 • Avatar Member berries
  Member berries:

  To su privilegirani "građani". Zakoni RH za njih ne vrijede. Oni su iznad zakona. Pitanje je što poduzeti da budu odgovorni?!