Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život hrvatskih olimpijaca

Selo nije Hilton, ali barem smo svi jednaki, i bogati i siromašni

Olimpijsko selo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/16
10.08.2016.
u 09:55

– Volio bih da se mogu družiti sa sportašima, no nisam se ovdje našao zbog toga, već se moram usredotočiti na svoje natjecanje – kaže boksač Sep

Spektakularna svečanost otvaranja i sportsko selo socijalne su posebnosti Olimpijskih igara i uspomene za ostatak života za sve sportaše, pa tako i za hrvatske među kojima smo s nekolicinom o tome i porazgovarali.

– Uh, ovo se poprilično razlikuje od onoga što imamo na teniskom Touru, no zato je i zanimljivije. Klopa nije savršena, no na takvu količinu ne može ni biti. Stalno je gužva, oko vas je puno sportaša, ima sto stvari koje u selu možete naučiti. Sve skupa nije to savršeno, no nije ni očajno, već je negdje na sredini. Život u olimpijskom selu najbolja je prilika da upoznam sve elitne hrvatske sportaše u drugim sportovima. Najviše sam se družio s košarkašima i rukometašima, to su jako druželjubivi dečki – bili su dojmovi Borne Ćorića koji u selu nije dugo bio jer je ispao u prvom kolu olimpijskog teniskog turnira.

Selfie s Justinom Gatlinom

Njegov kolega iz teniske reprezentacije Marin Čilić “preživio” je već dva kola što mu se u Londonu i Pekingu nije dogodilo.

– Domaćini su se potrudili da nam ugode što je više moguće. Stalno su veseli i nasmijani i meni se to sviđa. Lijepo je družiti se s ostalim hrvatskim sportašima i nadam se da ću imati vremena pogledati i neke njihove nastupe. Zapravo, kad malo bolje razmislim, nadam se da uopće neću imati vremena gledati druge jer to bi značilo da sam daleko dogurao u turniru – nasmijao se Marin Čilić.

S obzirom na to da je među njima čak 11 olimpijskih debitanata, košarkaši su u hrvatskom dijelu sela ispočetka bili malo suzdržani, no vrlo su se brzo i oni uklopili u to olimpijsko zajedništvo.

– Meni je u selu dobro, nemam prevelikih zamjerki. Sitnice se pak svakome mogu lako naći, ali nismo sitničavi. Ono što se meni posebno sviđa jest što olimpijsko selo sve izjednačava i što iste uvjete imaju i oni najbogatiji, ali i oni potpuni amateri, što je onda istinski olimpijski duh – kazao je Dario Šarić i pohvalio dvama selfiejima.

– Slikao sam se a dvoje američkih sprintera, Justinom Gatlinom i Alyson Felix.

Pridržava li se Dario zadanih higijenskih pravila?

– Namažem se ja kremom protiv komaraca i operem zube vodom iz bočice. Doduše, nekad mi se dogodi da se zaboravim i operem zube vodom iz slavine. Nadam se da mi se neće ništa loše dogoditi.

Ni njegov cimer Filip Krušlin nema većih zamjerki na život u selu.

– Prije nego što smo stigli u Rio de Janeiro, čitao sam kako se strani sportaši žale na uvjete. Ne znam što su oni očekivali. Nije to Hilton, ali nije ni loše. Ti apartmani sasvim su u redu, a meni je i hrana OK.

Zapravo, u našoj menzi ima jako puno vrsta kuhinja, a ja najviše volim azijsku hranu.

Filip i Dario najviše se druže s rukometašima.

– Naš je balkon pokraj njihova pa smo se s njima najprije skompali, a i znamo se iz Svetog Martina gdje smo se nekoliko dana zajedno pripremali.

Boksač Hrvoje Sep, koji će sutra ponovo u ring, smatra da je posve nebitno kakvi su uvjeti u selu.

– Mi da spavamo i vani, nama to, meni i Hrgoviću, ne bi bio neki problem. Meni je sasvim svejedno nedostaje li tamo nešto ili ne. Jedino što mi treba su prostorije gdje treniramo i gdje jedemo, a restoran nam je na raspolaganju 24 sata.

Usredotočeni Hrvoje Sep

Priznaje Sep da se baš i ne druži s ostalim hrvatskim sportašima jer se boji da kroz moguću dobru zezanciju ne izgubi usredotočenost na ono osnovno.

– Volio bih da se mogu družiti, no nisam se ovdje našao zbog toga, već se moram usredotočiti na svoje natjecanje i svoje rutine. Osim toga, sve što čujete može se useliti u vašu podsvijest i može vas omesti u vašoj usredotočenosti – naglašava Sep.

Komentara 1

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
22:54 10.08.2016.

Sad kad ste otkrili Juznu Ameriku ostanite tu sto dulje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije