Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Multiplu sklerozu pobijedila pisanjem knjige

29.06.2009.
u 19:54

Da život s multiplom sklerozom, neurološkom bolešću etiologija koje i dandanas nepoznata te za koju nema pouzdana lijeka, s obzirom na sve teškoće koje stvara ipak može biti kvalitetan, dokazala je tridesetdevetogodišnja Ljiljana Trkulja iz Imsovca nedaleko od Daruvara. Ta supruga i majka dviju djevojaka s tom se bolešću suočila 1996. godine, nakon prometne nesreće u kojoj joj ozlijeđen vratni dio kralježnice.

– Brzo sam tonula u depresiju jer u ruralnoj sredini, osim uže obitelji, nije bilo razumijevanja za moju bolest – kaže Lj. Trkulja. Bivala je sve bliža zidovima bez izlaza. Pitanja poput: “Što će biti sa mnom?”, “Zar djeca i suprug moraju sve ovo doživljavati?”, prolazila su joj glavom. Jedne se večeri u njoj “nešto prelomilo” i odlučila se na promjene.

Nadu je našla u Društvu multiple skleroze Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje je susrela osobe s istom sudbinom i razumijevanjem. Sva svoja iskustva, od suočavanja s bolešću, emocionalne krize pa sve do prijelomnih trenutaka i iskustava koja su još život učinila lakšima, Ljiljana je pretočila u knjigu, odnosno vodič za buđenje unutarnje snage, pod naslovom “Misli koje život znače”.

Knjiga će danas u 19 sati biti predstavljena u Narodnoj knjižnici “Petar Preradović” u Bjelovaru.

Želite prijaviti greške?