Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da dulje traju

Znate li kako je najbolje slagati namirnice u hladnjak? Imamo odgovor

shutterstock
03.12.2021.
u 07:00

Stručnjak je otkrio i koje namirnice treba maknuti iz hladnjaka.

Mnogi misle da će svježinu i rok trajanja hrane održati samim stavljanjem u hladnjak, ali stručnjak Australske organizacije za korisnike CHOICE, Ashley Iredale, otkrio je da je bitan i redoslijed slaganja namirnica kako bi ih sačuvali.

"Različite namirnice zahtijevaju i različitu temperaturu za održavanje, pa bi bilo dobro planirano ih slagati, a to će vam omogućiti i da ih lakše pronađete ako ih ima puno", objašnjava Ashley za The Sun.

Savjetuje da meso držite u zamrzivaču, ali ako ga nemate onda ga pohranite na najvišu policu i to na sami kraj, gdje je najhladnije. 

Voće i povrće treba držati u ladici koja je najčešće na dnu hladnjaka - osim rajčice, nju uopće ne bi trebalo držati na hladnom. "Stavite ih u zdjelu s voćem koje ćete brzo pojesti, a koja stoji na sobnoj temperaturi. Isto vrijedi i za kruh, nemojte ga stavljati na hladno."

U vratima hladnjaka većina drži mlijeko, ali Ashley preporučuje da ga stavite na neko drugo mjesto jer je u vratima temperatura najviša, pa neće tako dugo trajati i biti svježe. 

Ovaj stručnjak nije baš obožavatelj plastičnih posudica za jaja koja se dobiju uz hladnjak, on savjetuje da ih držite u originalnoj kutiji. "Sigurna su, ne poprimaju miris druge hrane, a i uvijek vidite datum do kojeg vrijede. Ako ih čuvate kako treba, mogu čak potrajati i do mjesec dana."

Foto: Choice

Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici? 😂😉

Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice

1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije