Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'FUJ!'

Zašto hrana iz McDonald'sa ne truli? Postoji dobar razlog...

Happy meal projekt
Foto: Youtube Screenshot
1/2
11.10.2017.
u 18:13

U čemu je tajna? Sol? Konzervansi u hrani? 'Kemija'?

Postoje stotine testova koje su građani samovoljno napravili tijekom godina s hranom iz McDonald'sa. I koliko god godina prošlo, hrana će izgledati jestivo, kao da se ništa nije promijenilo.

U čemu je tajna? Sol? Konzervansi u hrani? 'Kemija'?

 

Čini se kako McDonald's ipak nije iznimka i isto bi se dogodilo sa svakim drugim hamburgerom. Stvar je jednostavno u malenom komadu mesa između dvije šnite suhog kruga koji upija vlagu pogodnu za rast bakterija.

Kad nema bakterija, trulež se zaustavlja. Čini se kako su u McDonald's ovog itekako svjesni jer objašnjenje stoji na njihovim službenim stranicama. Idući put kad uhvatite slasni burger - ne brinite, do istog su zaključka došli i naši stari kad su soljeno meso konzervirali za hladne dane i ono je takvo trajalo - godinama.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Tomo Tom
Tomo Tom
18:32 11.10.2017.

Ovo je čisti PR McDonaldsa. Kako onda objašnjavaju da im prženi krumpiri isto tako ne trule? Između njih nema mesa da upija vlagu a ja sam osobno napravio test gdje sam jedan krumpirić čuvao preko godinu dana u salveti i on je čitavo vrijeme izgledao jednako odnosno nije se upljesnivio.

DU
Deleted user
19:15 11.10.2017.

Neće ni bakterija svakakvo smeće.

DU
Deleted user
20:02 11.10.2017.

radje bi jeo hranu od bilo koje babe u hrvatskoj nego to marsovsko sterilno smece, jest da zna biti fino ali smatram tu hranu ko vino za 11kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije