Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Zasladite se za vikend: Isprobajte ukusan recept za kruh od bundeve

Priprema je vrlo jednostavna, a kruh će oduševiti vaše najmilije
09. listopada 2021. u 17:30 0 komentara 753 prikaza
Foto: Instagram

Bundeva je glavna namirnica jesenskih jela, a topli, domaći kruh savršeno odgovara uz svako jelo. Stoga, isprobajte ukusan recept za kruh od bundeva i razveselite svoje najmilije na ove kišne i tmurne dane.

Sastojci:

280 g glatkog brašna
70 g pečenih sjemenki bundeve
200 g svježe bundeve
1 žličica ekstrakta vanilije
3 velika jaja
180 ml biljnog ulja
300 g šećera u prahu
1/2 žličice soli
1/4 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žličice cimeta

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost:

1 / 15

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa.

Brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol pomiješajte u jednoj posudi, tako da ih prvo prosijete kroz sito, te u posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, biljno ulje, jaja i vaniliju, kako piše Food Network.

Kombinirajte obje smjese i umiješajte nasjeckanu bundevu i sjemenke. Nakon što se svi sastojci sjedine izlijte u neprianjajuću posudu za kruh.

Pecite 1 sat i 15 minuta, a na kraju provjerite nožem ili čačkalicom da se smjesa ne lijepi za rubove.

Ohladite 15 minuta i okrenite na rešetku za hlađenje. Uživajte!

Ponovno najezda smrdljivih martina, ali možete ih se riješiti uz pomoć ovih trikova:

zanimljiv život Djevojka ispričala: 'Udavala sam se tri puta i dobila četvero djece do 24. godine, a sada ih imam - sedmero' 49-godišnja udovica Serijska ljubavnica: 'Spavam samo s oženjenima, normalne su mi veze predosadne' isprobajte već danas Pekar otkrio odlične savjete kako napraviti najbolju štrucu kruha
BOLJE TO NEGO PAUK
VIDEO Dvojac iz Zagreba oduševio Hrvatsku: Zasmetao im auto na putu, pa ga se 'kreativno riješili'
PVMax
Sunce na vašem krovu
Projekt PVMax – REGEA priprema investicijski val u sunčane elektrane
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.