Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGDANSKA POTROŠNJA

Evo koliko će hrvatske obitelji potrošit za uskrsni stol!

23.03.2016., Osijek - Ponuda uskrsnjih delicija na gradskoj trznici.  DKS_56134560 Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
31.03.2017.
u 17:07

Hrvati će ove godine za Veliki tjedan potrošiti oko 1,5 milijardi kuna, pokazala je analiza podataka koji se odnosi na fiskalizaciju

Evo što Hrvati najviše traže na popustimaOve godine za Veliki tjedan potrošit ćemo oko 1,6 milijardi kuna, pokazala je analiza podataka koji se odnose na fiskalizaciju i iznose računa – kaže pomoćnica direktorice Sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić.

Prema usporedbi broja izdanih računa i iznosa računa Ministarstva financija za protekle tri godine, prosječno hrvatsko kućanstvo u tom blagdanskom tjednu potroši oko 15% više nego u običnim tjednima tijekom godine.

Tradicionalno je najveća na Veliki petak i Veliku subotu uoči samog Uskrsa. – Kad je riječ o blagdanskom stolu od Velikog petka do Uskrsnog ponedjeljka, uskrsna košarica dijeli se u tri kategorije: skromniju, srednju i bogatu. Skromnija košarica ove će godine iznositi oko 550 kn, srednja oko 1000 kn te bogata 1500 kn – ističe Ravlić.

Sadržaj košarica najviše se razlikuje po vrsti i cijeni glavnih namirnica, točnije ribi i mesu, te o uvrštenosti slatkiša, grickalica i pića koji su gotovo kao kategorija luksuznih proizvoda sadržani u bogatoj i, u malo manjoj mjeri, srednjoj potrošačkoj košarici, dok su u skromnoj izostavljeni.

Bogata košarica sadržava bakalar, šunku i janjetinu, srednja oslić, rolanu šunku i odojak. U skromnijoj košarici to zamjenjuju srdele i svinjska lopatica.

>> Evo što Hrvati najviše traže na popustima

>> 5 zdravih proljetnih variva koja će vas koštati manje od 20 kuna

Ključne riječi

Komentara 2

MA
MaSpa
18:13 31.03.2017.

Skromno i ponizno, kako nas je učio Isus, nema sta

ZA
zadar1
22:29 31.03.2017.

jeste dobro izracunali....da znam koliko cu potrositi...paraziti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije