Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO OKUPLJALIŠTE

Za ljubitelje – u Sherry's na birana vina

sherry's
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
08.11.2013.
u 19:44

Sherry's coffee&wine lab, u Žajinoj ulici, nadomak Doma sportova, već se u dva mjeseca pročuo i osvojio srca mnogih vinoljubaca

U pogonu već neko vrijeme, Sherry's coffee&wine lab sada je upriličio svečano otvaranje; kako i dolikuje, uz potoke mirnih i pjenušavih vina i birane delicije na tanjuru. Iskreno, u nas takvog lokala i nema; u Žajinoj je ulici, nadomak Doma sportova, već se u dva mjeseca pročuo, „osvojio srca mnogih Zagrepčana, ali i vinara, enologa, vinoljubaca, blogera, pisaca, pjevača, glumaca i raznih eno-gastro lovera“, kažu njegovi šefovi.

A vode ga „Sherry i njen Šerif“, Ivana i Mario upoznali su se prije 2 godine. Ivana je godinama radila u marketinškim agencijama i u marketinškim odjelima velikih korporacija, a Mario je prije bio ugostitelj i donedavno građevinar. Odlučili su se pokrenuti vlastiti biznis…Imaju oko 160 hrvatskih vinskih etiketa, i pokojeg  stranca iz svih važnijih vinskih zemalja. Od ukupno 200-tinjak etiketa, 30 toče na čaše. Uz njih ide i pokoji gratis zalogajčić.

Na svečanosti otvaranja uvjerio sam se u visoku razinu vinske karte, u podosta etabliranih etiketa, ali i na neka posve nova imena kao što je primjerice Istrijan Franković s vinogradima na čuvenoj St. Luciji. Držim da bi ova simpatična ekipa trebala poraditi baš na promociji takvih novih, značajnih i obećavajućih imena; ovi stari, svaka im čast, već su pomalo dosadni…

Zato je važno i obećanje domaćina da će organizirati i događanja na temu vina i hrane te da će  Sherry's povremeno svoj prostor ustupati mladim dizajnerima, ilustratorima i drugima umjetnicima, kao mjesto gdje se mogu pokazati, dokazati i predstaviti javnosti. Zato su i vizualni identitet i uređenje bara prepustili talentiranom, interdisciplinarnom timu mladih ljudi s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu – Marini Stančev (vizualni identitet) i dvojcu Marija Ružić-Ivan Vukmanić (produkt dizajn). Nedavno su im se pridružili i kolege Andrija Mudnić i Luka Reicher te ilustrator Hrvoje Orlović koji je oslikao zidove bara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije