Naslovnica Lifestyle Turistička patrola

Vrući poljupci od kozica, meda, čilija i kadulje

Prova se nalazi na tržnici Gruž, a upravo tržnica izvor je svježihi kvalitetnih namirnica. Osim toga, surađuju i s lokalnim OPG-ovima
12. srpnja 2018. u 13:05 0 komentara 147 prikaza
Bistro pizzeria Prova
Pogledajte galeriju 1/5

Zašto na računu piše minus 20 posto? – pomalo zbunjeno pitam ljubaznoga konobara Karla Njiru, čudeći se što sam kavu u Dubrovniku platila samo osam kuna.

Mnogi turisti nakon obilaska Nacionalnog parka potraže osvježenje u rijeci Krki ČITAJTE OD PONEDJELJKA Kreće Turistička patrola, akcija koja živi od 1975.

– Za domaće je goste popust na sve. Pa ne može naš turist za pizzu dati 70-80 kuna. Puno je – iskreno odgovara ovaj zaposlenik bistroa-pizzerie Prova, smještene na tržnici Gruž, s čije se terase vide more i luksuzni brodovi koji njime plove.

Prethodno smo ugodno iznenađeni bili cijenom parkiranja od deset kuna po satu nekoliko koraka od Prove, za razliku od parkiranja u blizini Starog grada gdje se plaća 75 kuna.

Restoran Bodulka Kvarnerski škamp najbolji je zbog slatkoće, može i sirov

– Budući da se restoran nalazi na samoj tržnici, možemo svakodnevno pomno odabirati svježe i kvalitetne namirnice – od voća i povrća do svježe ulovljene ribe. Osim toga, surađujemo i s lokalnim OPG-ovima. Prova je otvorena prošlo ljeto, obiteljski je to restoran koji garantira diskretan, ali nadasve iskren dodir hrvatskoga gostoprimstva – kaže vlasnik Karlo Gabrieri.

U Provi su na meniju domaći dalmatinski specijaliteti, svježa riba, paste i pizze te vina hrvatskih proizvođača. Na jelovniku su i vrući poljupci, a u opisu piše kako su spravljeni od kozica, meda, čilija i divlje kadulje. Zbog kuhara koji potječe iz slunjskoga kraja nude i domaći sir s toga područja.

Restoran Bukaleta RESTORAN BUKALETA Sve od janjetine, nude je na 13 načina, od juhe do deserta

Jela se ovdje pripravljaju prema sustavu HACCP, što znači da je sigurnost proizvoda do krajnjega potrošača zajamčena. Unutrašnjost Prove lijepo je uređena, a na zidovima dominiraju brojni crteži. Dvojeći između ribljih i mesnih jela pronalazim kompromis u hladnome predjelu – ukusnoj salati od hobotnice sa slanutkom, serviranoj u školjci (s popustom stoji 72 kune) te telećem odresku s pršutom u umaku (za domaće goste cijena je 88 kuna). Bočica mineralne na sniženju iznosi 12,80 kuna.

Dan Brown Za stolom sa slavnim piscem Dan Brown guštao u kovaču sa školjkama: Jela su vam čudesna

Hrana je fina, a ozračje opušteno.

Zaposlenici su nenametljivi, no u tren oka pokraj gosta jer odmah zamijete kad mu nešto treba.

JESTE LI ZNALI?

Svečano otvorene 68. Dubrovačke ljetne igre | Autor : Grgo Jelavić/PIXSELL Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Dubrovačke ljetne igre održavaju se svake godine od 10. srpnja do 25. kolovoza. Utemeljene su 1950. godine, a ako se zateknete u Gradu u vrijeme kada se održavaju, nemojte zaobići tu iznimnu kazališnu i glazbeno-scensku manifestaciju. Ove se godine održavaju 69. Dubrovačke ljetne igre, a cijele su zapravo uvod u veliko slavlje 70. rođendana našeg najslavnijeg ljetnog festivala koje će se održati sljedeće godine .

INFO

Cijene u Dubrovniku uglavnom nisu pristupačne za plići džep...

Parkiranje 75 - 10 kn/h

Pivo 0,5 l 50 - 28 kn

Kava 40 - 8 kn

Dani hrvatskog pršuta u Dubrovniku: Istarski pršut nema kožu i potkožno masno tkivo

Bistro pizzeria Prova
1 / 6
Dalmatinski pršut

 

 

ccc
CCC Shoes&Bags
Ima li što slađe od dječjih cipela? Još kad se usklade s roditeljima...

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.