Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESTORAN BUKALETA

Sve od janjetine, nude je na 13 načina, od juhe do deserta

Restoran Bukaleta
Foto: Srđan Hebar
1/5
10.07.2018.
u 21:40

Veselo je u Bukaleti, a i dobro se jede. Svi koji dođu na janjetinu s ražnja pa misle da je bogohuljenje peći je ispod peke, ne žale se

Bokal za vino, Bukaleta. U Imotskom bi rekli – bukara. No, vina više nema. Popilo se. Loznati su poznati po – janjetini. Obitelj Kučica ovdje radi jela kakva god čovjek poželi. Od janjetine. Brojeći po meniju, ima ih 13. Od janjeće juhe do janjećeg deserta.

– Suprug Bruno i ja otišli smo na feštu, u tadašnji hotel Bellevue. Igrala se lutrija. Malo plesa pa tombola. I mi, nas dvoje, dobili glavni zgoditak. Janjca! – kaže Antica Kučica.

Restoran Bukaleta
1/4


Naučio se šišati na ovcama

– A što će nam? Mi se željeli malo maknuti od janjetine, cijeli je život spremamo, brinemo se o njoj pa da se malo opustimo. Ali, prati nas... Nismo janjca nosili kući, ostavili smo ga drugim gostima, oni su se veselili – smije se.

Muž je u kuhinji, a dva sina, Danijel i Kristijan, brinu se o gostima. Gužva je.

– Deset godina sam imao, a već sam se brinuo o ovcama. Nema kod nas pastira, mi o njima vodimo računa pa sam ih kao klinac okupljao, šišao... Nekad škarama, poslije trimerom. Toliko sam postao vješt, naučio se na ovcama, da i danas sam sebe šišam – smije se Kristijan pa pokazuje frizuru.

Veselo je ovdje. I dobro se jede.

– Gosti dođu pa misle da će kod nas pronaći janjetinu s ražnja. Međutim, to na Cresu nije običaj. Žao nam je to raditi. Mi je spremamo u krušnoj peći, na gradelama, pohamo... Miješana janjetina ovdje je 130 kuna. 


Restoran Bukaleta
1/5

Buket za zahvalu

– Sjećamo se jednog mladog Francuza koji je došao na terasu pa tiho rekao: “Bez novca sam, a nešto bih pojeo pa bih onda odradio što da vam se odužim”. Posjeli ga mi, nahranili, a kad je pojeo, rekli mu: “Sretan put, ništa niste dužni”. Digao se i otišao pa se vratio za pola sata s najvećim buketom cvijeća koji smo vidjeli. Nabrao ga tu na livadi. Lijepa gesta – kažu u Bukaleti.

– Jedan nam je gost, kad je čuo da janjetina nije s ražnja, nego ispod krušne peći, rekao: “Ljudi, pa to je bogohuljenje”. No kad je probao, više se nije žalio... 

Komentara 2

MA
marsovac
22:15 10.07.2018.

sta je janjeci desert,...brabonjci???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije