Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijenica

Vlada povukla meni Golog kuhara jer đaci ipak žele nezdravu hranu

fast food
Pixsell
02.07.2010.
u 15:30

Iako su se svi složili da je kuharska zvijezda predložila zdravu hranu, djeca su još više nego prije bježala iz škole da bi kupovala fast food.

Da su televizijska popularnost, knjige i show jedno, a stvarnost drugo, bolno se uvjerila svjetska zvijezda Jamie Oliver, popularni Goli kuhar, čiji je projekt zdrave prehrane britanskih školaraca neslavno propao. Novi ministar zdravstva Andrew Lansley odlučio je povući Oliverov jelovnik iz škola jer se pokazalo da djeca još više odbijaju školsku hranu i kupuju fast food. Dakle, umjesto da stvari krenu nabolje, još su se pogoršale!

Nitko ne poriče da je Jamie Oliver predložio vrlo zdravu prehranu, problem je tek što djeci ona nikako ne sviđa, a ne pomaže ni spoznaja da je autor recepata omiljena zvijezda s TV-ekrana.

Istodobno je, zbog proračunskih rezova britanske vlade, propao i plan da država osigura pola milijuna besplatnih obroka svoj djeci siromašnih roditelja pa oni ostaju besplatni samo za djecu nezaposlenih.

Kad je riječ o kampanji za zdravu prehranu, ministar Lansley je rekao:

- Ako stalno poučavamo ljude i želimo im odrediti što će činiti, zapravo izazivamo suprotan učinak.

 Sam Goli kuhar reagirao je ogorčeno:

- Novi ministar uništio je osam godina teških napora samo zbog zvučnog naslova u novinama!

Ključne riječi

Komentara 10

CH
Chiller
15:34 02.07.2010.

Gledaj malene... Budući srčani bolesnici...

MI
mitar
16:50 02.07.2010.

Galofak generacija,pa zato ja sa 40 svojih godina imam vise snage i energije od njih sa 15 godina.Neki dan gledam eskurziju neku mislim 4 ili 5 osnovne 70% njih je predebelo.Kada oblak naidje u bolnici zavrse jer su slabi.

ST
Stole1
19:00 02.07.2010.

Zdrava prehrana i jeftina prehrana su dva potpuno nespojiva pojma, zato nikada neće u državnim osnovnim školama niti ikakvim sličnim institucijama (menzama) biti zdrave prehrane, kakav god oni meni napravili jer je problem u NEzdravoj pripremi hrane (tipa prženje u stalno istom ulju itd.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije