Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Uz ovih nekoliko trikova sarma će vam ispasti baš poput bakine!

Kuharice i internet prepuni su najboljih recepata za sarmu, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da uvijek ispadne – fantastična
21. studenoga 2020. u 07:00 7 komentara 40557 prikaza
Foto: Shutterstock

Kupus je jedan od najvažnijih dijelova sarme. Nije svaki kupus za sarmu. Odaberite svježi koji ćete sami ukiseliti, imat će poseban okus. Ako za to nemate mogućnosti, kupite radije na tržnici domaći nego onaj vakuumirani.

Naravno, važno je i meso! Neki kuhari kažu da se treba koristiti samo svinjetina, a drugi će preporučiti mješavinu svinjetine i junetine. Bilo bi dobro izmiješati dijelove svinjske plećke i vrata. 

Započela je božićna čarolija u jednom od najljepših zagrebačkih izloga, onom s potpisom Saše Šekoranje ✨

U loncu treba biti i malo dimljenog mesa koji će mesu dati okus i aromu. Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!

Rižu nije potrebno kuhati nego je samo nekoliko minuta potopiti u vodu. Sarmu u lonac treba slagati okomito, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kad bude skuhana, a tako se sarma neće odmotavati ni okretati.

Megasarma duga 1480 metara oborila Guinnessov rekord:

1 / 14
Pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u pripremi najveće sarme na svijetu
Nije potrajalo Ljubavi je došao kraj! Tatjana Jurić potvrdila raskid zaruka i otkrila što se stvarno dogodilo emotivan ispraćaj Kićo uz zvukove tamburice ispraćen na posljednji počinak: 'Bio si univerzalan, Bog ti je to podario' Farma: More i Maslina Nakon žestoke svađe, Maja progovorila o najtežim danima: 'Doktor mi je rekao da sam mogla biti u kolicima'
U Opću bolnicu Varaždin stigli novi kreveti za Covid-19 pacijente
Bolnica puna
Alarmantno u Varaždinu: U 24 sata umrlo 10 ljudi, pet puta više nego što je normalno u ovo doba godine
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • dana11042004@gmail.com:

    Meni je punjena paprika daleko bolja! Zato se kod mene sarma jede samo jednom u godini

  • mica1111:

    Koja receptura.Bože me sačuvaj.Rižu nemojte kuhati! Valjda ju treba servirati sirovu uz kuhani krumpir.Joj,joj. Moja bi se baka prevrtala u grobu da ovo čuje!

  • Stipan:

    Ovo nije nikakav recept niti mudrost! Napisano ništa svašta .