Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Uz ovih nekoliko trikova sarma će vam ispasti baš poput bakine!

Kuharice i internet prepuni su najboljih recepata za sarmu, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da uvijek ispadne – fantastična
03. prosinca 2019. u 07:00 11 komentara 18386 prikaza
Foto: Shutterstock

Kupus je jedan od najvažnijih dijelova sarme. Nije svaki kupus za sarmu. Odaberite svježi koji ćete sami ukiseliti, imat će poseban okus. Ako za to nemate mogućnosti, kupite radije na tržnici domaći nego onaj vakuumirani.

Počelo je Uz ove trikove napravite najfinije fritule kod kuće!

Naravno, važno je i meso! Neki kuhari kažu da se treba koristiti samo svinjetina, a drugi će preporučiti mješavinu svinjetine i junetine. Bilo bi dobro izmiješati dijelove svinjske plećke i vrata. 

U loncu treba biti i malo dimljenog mesa koji će mesu dati okus i aromu. Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!

Mljac! Danas je Svjetski dan torte, a mi donosimo najljepše iz zagrebačkih slastičarnica!

Rižu nije potrebno kuhati nego je samo nekoliko minuta potopiti u vodu. Sarmu u lonac treba slagati okomito, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kad bude skuhana, a tako se sarma neće odmotavati ni okretati.

Ovaj kestenjar kestene na Cvjetnom trgu prodaje već 47 godina:

 

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • portugisac:

    To što vi spominjete je dječija sarma. Kod prave sarme u smjesu od riže i mesa umiješa se mljevena slanina - špek a i jedan do dva feferončeka. U posudu sa sarmom mora doči suho meso i komadi suhoga špeka. ... prikaži još! Ne zaboravimo da zelje to jest sarma da bi bila bolja zahtijeva puno masnoće. To se sve stavi u posudu sa poklopcem i stavi se u rernu. Nakon dva sata sigurno je kuhano a po vrhu kao malo zapećeno. Dobar tek.

  • Avatar Robinzon
    Robinzon:

    Zagorci kažu da se ne postavlja pitanje jel vino dobro ili loše, već ima li ga ili ga nema. Gladan čovjek to kaže i za sarmu.

  • malitechnicar:

    Ma sve u redu, ali kod nas je oduvijek bilo ili "Dobar tek" ili "Bog bagoslovi", ali ovo "u slast" baš i ne?! Od kuda vam to?! I ne, nisam "rvatina" i nacionalist, već obični, "mali" Hrvat, samo pitam jer me zanima.