Uz ovih nekoliko trikova sarma će vam ispasti baš poput bakine!
Kuharice i internet prepuni su najboljih recepata za sarmu, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da uvijek ispadne – fantastična
Komentari 11
Zagorci kažu da se ne postavlja pitanje jel vino dobro ili loše, već ima li ga ili ga nema. Gladan čovjek to kaže i za sarmu.
Ma sve u redu, ali kod nas je oduvijek bilo ili "Dobar tek" ili "Bog bagoslovi", ali ovo "u slast" baš i ne?! Od kuda vam to?! I ne, nisam "rvatina" i nacionalist, već obični, "mali" Hrvat, samo pitam jer me zanima.
Odaberite svježi koji ćete sami ukiseliti...... pa ne zivi svako u blatnjavoj slavenskobaranjskoj selendri
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
To što vi spominjete je dječija sarma. Kod prave sarme u smjesu od riže i mesa umiješa se mljevena slanina - špek a i jedan do dva feferončeka. U posudu sa sarmom mora doči suho meso i komadi suhoga špeka. Ne zaboravimo da zelje to jest sarma da bi bila bolja zahtijeva puno masnoće. To se sve stavi u posudu sa poklopcem i stavi se u rernu. Nakon dva sata sigurno je kuhano a po vrhu kao malo zapećeno. Dobar tek.