Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odabrali čitatelji slanog i slatkog

TOP 10 mjesta za sladoled!

sladoled
Foto: Thinkstock
1/3
20.07.2015.
u 14:20

Požurite i vi po svoj primjerak časopisa koji donosi pregršt recepata, savjeta i zanimljivih priča koje je u pravi izazov za nepce ujedinila urednica Tanja Božić

Hladan kao led, sladak kao med, sladoled, sladoled...

Ovako su nekad kupce mamili ulični prodavači sladoleda vozeći ili gurajući hladnjake sa slasticom kojoj ne može odoljeti baš nitko.

Mliječni ili voćni, s preljevom ili komadićima voća, sladoled je kao namirnica bio poznat još starim Rimljanima koji su se sladili planinskim ledom dopremljenim za njih koji su prelijevali voćnim sirupima i svježim komadima sezonskog voća. Bilo je to nešto sličnije onome što danas poznajemo kao šerbet, a sladoledu je više nalikovao snijeg pomiješan s medom i voćem koji se pripremao za samog "vatrenog" cara Nerona, koji je bio među najvećim ljubiteljima ove slastice u povijesti.

I drevni Kinezi poznavali su uživanje u hladnoj i slatkoj hrani od mlijeka i meda, u što se uvjerio Marko Polo zabilježivši u putopisu "Milijun" da je kušao ledenu slasticu na dvoru Kublaj-kana. U sladoledu nema nespojivog okusa, a najvažnija je podloga,punomasno mlijeko, svježe voće i vrhunski začini. Sve ostalo su mašta i trud sladoledara.

A koja su TOP 10 mjesta za najbolja slatka ledena osvježenja donosi novi, najmlađi i najslađi Večernjakov gourmet magazin slano&slatko koji je od subote 18. srpnja u prodaji mjesec dana.

Požurite i vi po svoj primjerak časopisa koji donosi pregršt recepata, savjeta i zanimljivih priča koje je u pravi izazov za nepce ujedinila urednica Tanja Božić.

Po cijeni od samo 14 kuna slano&slatko magazin može biti i vaš stalni pratitelj u kuhinji.

Foto: VLm

>>Nestrpljivi ste? Požurite na kioske jer...čeka vas revolucija!

Komentara 2

JO
John13
19:14 20.07.2015.

A cijeli je clanak samo reklama da bi se kupio taj casopis!!!! Svinjarija. Naslov sugerira da se u clanku nalazi lista od tih 10 mjesta. Prvoklasna svinjarija, fuj!

IK
ikonoklast
20:47 20.07.2015.

ma kažu da su ti sladoledi puni salmonele pa bolje uzeti sigurno upakirano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije