Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bistro Ankora, Kraj 44, Žuljana

Tata je htio da kod nas ima mjesta za svaki džep i tako je od 1993.

Turistička patrola iz mjesta Žuljana
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
09.08.2022.
u 15:15

Iako Ankora nikada nije slovila za elitni restoran, niti je to vlasniku bio cilj, k njima dolaze i jahtaši, diplomati...

Točno u 14 sati otvorio je Ivan Čaveliš vrata bistroa Ankora smještenog tik uz plažu. Sjedamo za stol na lijepoj i velikoj terasi. Ivan radi sam, inače su on i otac Ilenko zvani Ilija radili zajedno, ali tata se razbolio pa je sve ostalo na sinu. Ivan kaže da unatoč dobroj plaći radnu snagu ne mogu naći, onaj tko je bio otišao je jer je shvatio da tu mora raditi zato što posla doista ima.

– Ne znam kako sve stižem – čudi se Ivan samome sebi.

Restoran je sagrađen još 1964., Ilenko Čaveliš vlasnik je od 1993. Otvorio je bistro jer je htio da k njemu dolaze i gosti slabije platežne moći, i da se tu osjećaju dobrodošlima. Iako Ankora nikada nije slovila za elitni restoran, niti je to vlasniku bio cilj, k njima dolaze i jahtaši, diplomati...

– Imamo riblja i mesna jela, tjestenine, pelješka vina... – u kratkoj stanci između dvaju zaprimanja narudžbi govori nam Ivan. Kaže nam i da imaju čovjeka od kojeg kupuju svježu ribu, a s obzirom na to da je otac profesionalni kuhar, s puno radnog iskustva u hotelima, od mesara traži da mu pokaže svaki komad.

Sve je domaće, nabavljamo od malih proizvođača, trudimo se podupirati ih – kaže Ivan Čaveliš donoseći našu narudžbu.

Orada s blitvom i krumpirom košta 105 kuna, riblja plata Žuljana 160 kuna, no na njoj nema čega nema – brancin, škampi, kozice, lignje, oslić i prilog. Odlazimo iz Ankore, a na naše mjesto već sjedaju novi gosti. I tako u krug. Sreća za Ivana da u kuhinji sve štima.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 46

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova)    20

Ukupnost ponude (do 5 bodova)      5

Ukupno 94

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije