Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konoba Kaciol

Tartufi rastu i u okolici Zadra, nisu samo u Istri

21.07.2017.
u 13:48

– Tartufi rastu i u okolici Zadra, pronašli su ih i ovom dijelu Hrvatske, nisu samo u Istri.

Kaciol je šeflja. Iliti kutlača, zaimača, kašika, grabljača, paljak. Da skratim, hrvatski – grabilica za juhu. A u biogradskom dvorištu, u konobi Kaciol, sve je puno grabilica. Vise s drva trešnje, među svjetiljkama, starim lampama... Lijepo moderno mjesto, konoba tek otvorena.

– Otvorili smo prije nekoliko tjedana. I apsolutni smo hit. Željeli smo gostima ponuditi nešto novo, modernu mediteransku kuhinju – kaže vlasnik Jure Rudić (37). Čim se spomenula kuhinja, iz nje je provirio i kuhar.

– Kuhar je reper – kaže gazda. A reperu-kuharu Tomislavu Valentiću (25) smiješak na usta, njegova omiljena tema: – Istina, u mom Osijeku me znaju kao repera “Tombu”. Snimao sam i s Targetom iz Tram 11, radio s Kooladeom... – kaže i pušta svoje spotove na YouTubeu.

– Ali, kuhanje je strast. Svaku sam sezonu na obali, a dolazak u Biograd bio je pun pogodak. Sa mnom je došla i cura, Valentina Kundih, i ona je tu, konobari. Danju se kupamo, a od 17 do ponoći radimo, gdje ćeš ljepše? Pokazuje meni i ponosno govori: – Tuna mi je hit! Želim gostima pripremati jela koja su drukčija od ostalih, oživjeti malo jelovnike. Evo, medaljon od tune u šećeru i sezamu na crnoj palenti je 75 kuna. Ili plata Mulo na kojoj su, redom – dimljena tunjevina i sabljarka, marinirani inćuni i kozice, carpaccio od hobotnice i emulzija naranče i limuna – nabraja.

Nekoliko minuta kasnije izlazi s tanjurom. Naručio sam baš tu platu. Za stotinu kuna, plata od koje se jedan može najesti. Ili predjelo za dvoje. Aranžirano, moderno, ukusno. Za desert, opet preporuka.

– Specijalitet mi je torta od tamne čokolade s narančom, mrvicama od bijele čokolade i maslinovim uljem. Komad 25 kuna. Ako ste u blizini, izborom ovog mjesta nećete promašiti. Funk i jazz iz zvučnika, malena moderna terasa, a namirnice domaće. Štoviše, reper priprema jela s tartufima iz – Zadra.

– Tartufi rastu i u okolici Zadra, pronašli su ih i ovom dijelu Hrvatske, nisu samo u Istri. Baš zato smo ih i uvrstili na meni. Želimo gostu dati samo domaće... – kažu mladi poduzetnici! I vino je kućno, Škaulj, koje je dobilo srebrnu medalju na Decanterovu izboru, svojevrsnom vinskom Oscaru. Cijena za decilitar – devet kuna.

 

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
17:07 21.07.2017.

Naravno ima ih u Bibinju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije