Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbija mitove

Svi ih radimo: Profesionalni kuhar otkriva najveće greške kod pripreme tjestenine

shutterstock
09.03.2020.
u 12:05

Svi imamo svoju metodu kuhanja tjestenine, ali nekih pravila ipak se treba pridržavati.

Neki kuhaju tjesteninu da bude ''al dente'', neki pak vole malo raskuhanu, a gotovo nitko se ne vodi preporučenom količinom po osobi. Ipak, nekih pravila kod kuhanja tjestenine trebali bismo se držati, a poznati kuhar ih je otkrio za Metro.co.uk. 

Guido Pedrelli, osnivač Nonna Boxa, kaže kako je najgora stvar koju ljudi rade kod kuhanja tjestenine dodavanje ulja u vodu u kojoj se kuha. "Postoji mit da ćete dodavanjem ulja u vodu za kuhanje tjestenine spriječiti da se ona zalijepi, ali to nije istina. Ulje i voda se ne mogu spojiti ni pomiješati. Ulje neće ni doprijeti do tjestenine sve do cijeđenja, ali to će spriječiti umak da se stopi s tjesteninom."

Recept za kruh koji uvijek ispadne savršeno, pogledajte u videu:

"Napravite više štete nego koristi. Samo trebate miješati tjesteninu lagano i često dok se kuha. Jedino što treba dodavati u vodu jest sol."

Postoje još neka pravila koja iznenađuju mnoge: umak bolognese ne biste trebali posluživati uz špagete već uz tagliatelle, piletina nikako ne ide uz tjesteninu i umaka treba stavljati samo malo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije