Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Suživot hobotnice i čvaraka u tanjuru

Sedmo izdanje magazina na kioscima je u subotu u paketu uz Večernji list za pet kuna, a ostatak mjeseca magazin je dostupan za 14 kuna
15. siječnja 2016. u 16:33 0 komentara 487 prikaza
Slano&Slatko
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/4

Čvarci i hobotnica u istom tanjuru? Zvuči nespojivo, zar ne? Krema od sijena? Još nevjerojatnije? Ljuti puž i slani kolač? Fritule pržene u svinjskoj masti? Ako ste pomislili da je riječ o avangardnoj kuhinji i da smo u najnovijem broju magazina Slano&Slatko eksperimentirali – nismo!

Od Grobnika do Ćićarije

Prepustili smo se mladim snagama na hrvatskoj gastronomskoj sceni i pustili Gorana Kočiša iz Bistroa Apetit, najmlađeg člana udruženja mladih kuhara – Jeunes Restaurateurs d’Europe, da radi ono što najbolje zna, kuha! Malo je reći da nas je oduševio jelima koja je pripremio, a još više činjenicom da je inspiraciju pronašao upravo u domaćim i pomalo zaboravljenim namirnicama. Upravo tradicija, baš ona fina jela, kojima se krijepimo u zimskim danima, tema je najnovijeg broja Slano&Slatko, magazina za svačiji okus. Skuhali smo za vas, korak po korak, najfinije domaće juhice i variva – od ajngemahteca do repe s buncekom. Nakon priče o tripicama naš Igor Flak pripremio je pravi, moćni grah i chili con carne. Baš kao uvod u karnevalske pohode.

Čarobni napitak – čaj

Naime, grah, zelje, repa, panceta i češnjak te, kako se to u zaleđu Kvarnera kaže, kumbasice, glavne su namirnice za pripremu pokladne hrane. O gastronomskoj baštini koja prati priču o zvončarima i pokladnim običajima doznali smo na putu od Grobnika do Ćićarije. U mjesecu karnevala valjalo je i otputovati. Kamo drugamo nego u lagunu u kojoj se smjestila kraljica Jadrana, prelijepa, premirna, presvijetla – Venecija. U Slanom&Slatkom pročitajte sve o najboljim fritulama na svijetu, cicchettima koji se zalijevaju čašicom furlanskog vina... Ali to nije sve. Pregršt priča o čarobnom napitku zdravlja i užitka – čaju te načinima kako ga odabrati i pripremiti čeka na vas uz redovne kolumne o vinu, sortama, preporukama, ali i trendovima u svijetu visoke gastronomije.

Sedmo izdanje Slanog&Slatkog potražite već u subotu u paketu s Večernjim za samo 5 kuna. Pripremili smo i mali dar – “Kuharicu za zavođenje”. Pročitajte i istražite zašto smo slabi na čokoladu i kako lavanda jača ženski libido.

Slano&Slatko | Autor : VL Foto: VL

>>Slano&Slatko, magazin koji izaziva ovisnost

>>Jedini privatni lanac luksuznih hotela na svijetu pod upravom moćnih žena

ZATVOR ZA ZLODUHE?
Otkrivena tajna 'Paklenog zdenca': Speleolozi se spustili u jamu koju od straha izbjegavaju mještani
Ljetopis na kotačima
Nezaboravno ljeto
Ljetopis na kotačima: Sve lampice svjetlile su crveno, ali riskirali su i naposljetku dobili nezaboravno iskustvo
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.