Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Sunčani Hvar cijene odmora do 3. srpnja spušta čak 25 posto

Sunčani Hvar lanjske cijene snižava različitim promidžbenim paketima, a u agencijama kažu da nakon prvih stižu i nove obavijesti o cjenovnim pogodnostima.
05. veljače 2010. u 08:00 3 komentara 1 prikaza
silovanje
Foto: Arhivska fotografija

Odmor na Hvaru opet postaje dostupniji prosječnom hrvatskom džepu. Tamošnji domaćini su i nakon više sezona s astronomskim cijenama naučili lekciju (pomogla im je, istina, i kriza) pa napokon najavljuju i osjetnija sniženja. Za početak, odmor u neobnovljenim hvarskim hotelima s dvije i tri zvjezdice bit će do ljetne špice, koju računaju od 3. srpnja, jeftiniji i 25 posto nego lani u predsezoni.

- U hotelima Pharos, Delfin, Palace, Dalmacija... prošle smo godine imali pad popunjenosti, što je znak da je neka promjena potrebna - odgovaraju iz Sunčanog Hvara i priznaju da im je poseban cilj u 2010. vratiti domaće goste te privući turiste iz regije.

Za 2010. Sunčani Hvar cijene, inače, nije spustio linearno, nego u promidžbenim paketima i akcijama, a u putničkim agencijama dodaju da nakon prvih stižu i nove obavijesti o cjenovnim akcijama. Ovaj put od deset posto.

- Tako će, recimo, sedam dana odmora potkraj lipnja u hvarskom hotelu Sirena, za koje je lani trebalo oko 1600 kuna, sada biti tridesetak posto jeftinije i stajat će oko 1100 kuna - izračunali su u agenciji Kompas.

Uvjet da se dobije odmor uz najveće popuste je, kako sada stvari stoje, rana rezervacija, do 4. travnja.

U hvarskim visokokategornicima Adriani, Amfori, Rivi cijene, pak, ostaju slične lanjskima i manje-više nedostupne prosječnom hrvatskom turistu. Ali, kako uvjeravaju iz Sunčanog Hvara, “ti hoteli imaju stabilnu poziciju na međunarodnom tržištu i u uvjetima globalne financijske krize”.

Tako u luksuznom, malom, hvarskom hotelu Adriani sedam noćenja s doručkom domaćini naplaćuju paprenih 9000 kuna. U hotelu Riva, na samoj gradskoj rivi, sedmodnevni odmor ljeti stoji 4700 kuna, a u najvećem hvarskom hotelu Amfori nešto više od pet tisuća kuna.

ZATVOR ZA ZLODUHE?
Otkrivena tajna 'Paklenog zdenca': Speleolozi se spustili u jamu koju od straha izbjegavaju mještani
Ljetopis na kotačima
Nezaboravno ljeto
Ljetopis na kotačima: Sve lampice svjetlile su crveno, ali riskirali su i naposljetku dobili nezaboravno iskustvo
  • crocro:

    Autorica piše: \"....u agencijama vele.....\", pa bih podsjetio autoricu da je trebalo pisati slijedeće: \".... u agencijama kažu....\", ili \"....u agencijama su priopćili....\" ili \"....u agencijama su istaknuli....\", no najjednostavnije je trebalo staviti riječ \"kažu\". Riječ \"vele\" nije primjereno koristiti ... prikaži još! u Hrvatskom književnom jeziku, poglavito u novinskim napisima, već se ta riječ može koristiti u kućnoj uporabi, razgovoru na ulici i dr. neslužbenim razgovorima i komunikaciji.

  • -obrisani-:

    Ja velim da ni to nece biti dovoljno da spasi Suncani Hvar. Ovog ljeta ici ce se ispod 50% ili cak i vise ....

  • -obrisani-:

    Da je novinar\'\'\'kazao\'\' ,turisti bi dosli ,obzirom da je \'\'velio\'\' ,nema nista od dolaska.