Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odvagnite

Stvari o kojima treba razmisliti prije nego počnete živjeti zajedno

mladi par
photos.com
28.05.2012.
u 12:00

Preseljenje podrazumijeva da ćete ne samo dijeliti ljubav nego i kućanske poslove, račune, brigu o ljubimcima...

Dugo hodate i pitate se koliko još treba proći vremena da počnete živjeti zajedno te isprobate kako funkcionirate kao par. Ponekad se takav korak čini logičnim sam po sebi jer provodite većinu vremena zajedno i dobro se zabavljate. Možda vam je partner oslobodio dio prostora u ormaru za vaše stvari, a vi doma odlazite samo jednom tjedno kako biste zalili biljke. I pitate se ne bi li bilo bolje useliti se u zajednički stan i podijeliti troškove življenja? Koliko \"stvaran\" zajednički život može biti različit od sadašnjeg? Vrlo različit, tvrdi Jane Greer, savjetnica za veze.

Nekoliko je stvari koje treba uzeti u obzir, kaže, prije nego postanete kućni partneri jer taj termin podrazumijeva da ćete dijeliti ne samo ljubav nego i kućanske poslove, račune, brigu o ljubimcima...

Stvari o kojima treba razmisliti prije nego počnete živjeti zajedno:

Razgovarajte i dogovorite se. I to prije nego počnete pakirati svoje kutije. Budite sigurni da razumijete što znači zajednički život. A to je zasigurno više od večere uz svijeće i doručka u krevet.

\"Sad je službeno\" znači promjene. Odlučiti se na taj korak znači susresti se s nebrojeno puno iznenađenja koja se nisu prije javljala u vašem životu. Međusobna očekivanja partnera također će se promijeniti. Jer netko mora iznijeti smeće kad je kanta puna.

Podijelite svoje odgovornosti. Kad izbiju svakodnevni ili financijski problemi, budite spremni dočekati ih. Napravite plan obaveza kako se netko od partnera ne bi osjetio preopterećen ili pak financijski plan kojeg ćete se držati kad zagusti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije